Beskjeden kommer ikke overraskende. Storberget og hans familie er på flyttefot hjem til Elverum. Kona Anne Christel Johnsgård har fått jobb ved Høgskolens avdeling i Elverum.

Storberget har 16 år bak seg på Stortinget på Stortinget, og var en periode Europas lengst-sittende justisminister. I den siste perioden har Storberget vært landbrukspolitisk talsmann for Ap.

På sin Facebook-side skriver Storberget:

«Hva tenker du på, spør Facebook. Jeg tenker på de siste 16 årene i norsk politikk. På ni-åringen som opplevde utrygghet hjemme. Utsatt for vold. På barnehusene. På fangene som fikk utdanning og jobb. På den unge bonden som skaper hver dag. På Terningen Arena i Elverum. På gode fvenner i politikken. På E6. På ungdomsstraff og forsoning. På politihøgskolen på Kongsvinger. På fordeling og internasjonal rettferdighet. På flotte byråkrater. Rådgivere og partifolk, ulv og fellesskap. Flott å være med på dette. Det tenker jeg på når jeg i dag har meldt fra til nominasjonskomiteen om at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget. Nye krefter må til! Takknemlig.

Trettebergstuen på topp?

Storberget ville vært en selvskreven toppkandidat for Hedmark Ap om han hadde tatt gjenvalg. Nå seiler stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, Hamar opp som den mest aktuelle toppkandidaten ved neste stortingsvalg. Hun er en aktuell statsrådskandidat ved et eventuelt regjeringsskifte.

Stortingsrepresentantene Anette Trettebergstuen og Tone Sønsterud, Kongsvinger har begge signalisert at de ønsker gjenvalg.

Thomas Breen vil tilbake

Tidligere stortingsrepresentant Thomas Breen fra Folldal ønsker også fire nye år på Stortinget. Breen er nå fylkesråd i Hedmark fylkeskommune.

Partilag og LO i Nord-Østerdal har lansert Nils Kristen Sandtrøen, Tynset som kommende stortingskandidat. Også Lasse Juliussen, Nord-Odal er lansert som aktuell.