Helga da alle skal ut på byen

TRAVLE DAGER: Trafikken i månedene mai, juni, juli og august bærer årsomsetningen, sier Odd Arne Ørbak ved Brødrene Stensby's eftf.

TRAVLE DAGER: Trafikken i månedene mai, juni, juli og august bærer årsomsetningen, sier Odd Arne Ørbak ved Brødrene Stensby's eftf. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Elverumsdagene er helga da «alle» i Elverum går ut. Det merker Odd Arne Ørbakk godt, innehaveren av den populære puben Brødr. Stensby’s eftf. på Lokket.

DEL

– Mye folk, stor ståhei og bra for Elverum by, er bartender Ørbakks karakteristikk av Elverumsdagene.

I løpet av fredag og lørdag har han 700–800 gjester innom etablissementet sitt. Under Elverumsdagene er det også utendørs salg av drikkevarer, og de som har opplevd Elverumsdagene vet hvilket trøkk det pleier å være på Lokket, spesielt under fredagskvelden.

– Da ser vi folk vi bare ser to ganger i året, nemlig under Grundsetmart’n og på Elverumsdagene, kan Ørbakk fortelle.

Han trenger de gjestene han kan få; erfaringsmessig er de tre første ukene etter Elverumsdagene svært stille for utelivsbransjen i Elverum. Folk ser ut til å ta det ut under den store folkelivshelga.

Kostbar helg

Normalt omsetter Brødr. Stensby’s, ifølge innehaveren, for rundt 600.000 kroner fredag og lørdag under Elverumsdagene.

– De arrangementene som er i Elverum denne helga er bra for omsetningen vår, men vi har også stor store utgifter. Da må vi leie inn folk, blant annet ti vakter, slik at vi er 25 personer på jobb.

– I tillegg er det utgifter med gjerder, utendørs bord, telt, scene, musikk og betalingsterminaler ved uteserveringen. Så det skal, som du skjønner, en god del penger inn for å dekke opp merkostnadene vi har.

– Men som sagt, det viktigste er at det store folkelivet er bra for Elverum, sier Odd Arne Ørbakk, som for øvrig er norgesmester i cocktailmiksing, og som overtok Brødr. Stensby, s i 2006.

Han har 15 medarbeidere engasjert for å dekke opp rundt fire årsverk ved stedet.

Under årets Elverumsdager spiller to band ved Brødr. Stensby’s, nemlig Lady & Landstryker’n og Løiten Twang Depot.

Pubkulturen

– Hvordan vil du si at pubkulturen i Elverum er?

– Til å være en småby er det ikke noe dårlig utelivstilbud i Elverum. Men vi har sett en klar trend med at folk går mindre ut på ukedagene.

– Da jeg begynte på Lokket Pub & Bar i 1994 var det en langt større utelivstrafikk i uka. Nå er det først og fremst i helgene folk går ut.

– Det virker også som at folk drikker mindre alkohol. Jeg tror nok at vi hos oss selger 5-6.000 liter mindre øl per år nå enn vi gjorde for en del år siden, sier Ørbakk, som kan fortelle puben hans har mange stamgjester, og at det er trafikken i månedene mai, juni, juli og august som bærer årsomsetningen.

– Hva med ølkulturen?

– Stadig flere interesserer seg for spesialøl. Særlig går det mye av pale ale og IPA. Vi har 60 ølmerker å tilby, og det er mange av våre gjester som er opptatt av å prøve flest mulig av dem, sier Odd Arne Ørbakk.

Artikkeltags