Solskjær fikk takket Schjei

FIKK KLEM: Ole Gunnar Solskjær oppdaget Reidar Schjei i folkemengden, og gikk bort for å gi ham en klem etter sin egent estimonialkamp mot Espanyol lørdag. 
$BYLINE_ON$Foto: Privat$BYLINE_OFF$

FIKK KLEM: Ole Gunnar Solskjær oppdaget Reidar Schjei i folkemengden, og gikk bort for å gi ham en klem etter sin egent estimonialkamp mot Espanyol lørdag. $BYLINE_ON$Foto: Privat$BYLINE_OFF$

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Alle ville ha en bit av Ole Gunnar Solskjær etter testimonialkampen lørdag. I sprinten mot TV2s studio etter kampslutt, tok hovedpersonen seg tid til å gi Reidar Schjei en god klem og noen rosende ord.

DEL

– Dette er det største jeg noen gang har vært med på, sier en svært entusiastisk Reidar Schjei, dagen etter at han har vært vitne til Ole Gunnar Solskjærs avskjedskamp på Old Trafford.
Schjei var den første som ble plukket ut til å være med på Ole Gunnar Solskjærs dreamteam – 11 personer som har gjort en spesiell innsats for barn og unge, både hjemme og i verdens fattigste land.
Bakgrunnen for at Schjei fikk denne invitasjonen, er at Elverum Fotball med ham som initiativtaker kom veldig raskt på banen da Solskjær lanserte sin innsamlingsaksjon "Schooligans".
Schjei som fylte 60-år tidligere i år, kunne ikke fått en bedre bursdagsgave:
– Dette er et minne for livet. Jeg har bare sett én fotballkamp i England før, helt tilbake i 1985. Og så fikk jeg altså oppleve dette her, det er helt vanvittig, fotballentusiasten selv.

Rørende opplevelse

Og det er nok ikke så rart at man må ty til tårene når man er én av 68.000 mennesker som ser Ole Gunnar Solskjær spille fotball for Manchester United for aller siste gang.
– Stemningen var helt fantastisk, beskriver Schjei, som på mange måter var den som fikk æren av å sende én av verdens mest berømte nordmenn videre i karrieren:

– Takket for sist

I vår deltok nemlig Ole Gunnar Solskjær på trener 2-kurs på Raufoss. Der var Schjei ansvarlig, og han fikk et godt forhold til den ydmyke sunnmøringen:
– Han er akkurat som alle andre. Etter kampen lørdag, tok han seg tid til å gå bort til meg for å gi meg en klem. Han takket for sist, og beklaget at han ikke hadde tid til å signere trøyene jeg hadde med meg, forteller Schjei.
Men Solskjær tok seg tid til å signere et diplom Schjei nå vil gi til alle som støtter UNICEF og Ole Gunnar Solskjærs "Schooligans-prosjekt".
– Og så fikk jeg stukket til ham en vimpel fra Elverum Fotball som han tok med seg, sier entusiasten, som håper den lille gesten fra klubben nå vil havne på Solskjærs kontor på Old Trafford.

Samler inn penger

Reidar Schjei har vært trener i 36 år, og har jobbet mye for barn og unge i Norge:
– Det er flott at dette prosjektet kan være med på å hjelpe unge i fattigdom. Så langt har Elverum fotball samlet inn 13.000 kroner, men jeg har en drøm og et mål om å nå 200.000 kroner. Det prislappen på en skole i Afrika, forteller Schjei.
I morgen er det tilbake til hverdagen for 60-åringen, som virkelig har fått påfyll etter helgens store begivenhet:
– Å få være med på dette har motivert meg for å jobbe ekstra hardt for barn, unge og ikke minst Elverum fotball i mange år til.

Artikkeltags