– Det er akutt krise uten nytt gress

Hans Olav Osbak (fra venstre), nestleder i Elverum Fotball, Ole Myhrold, anleggssjef i Norges Fotballforbund, Per-Gunnar Sveen, leder i Elverum Fotball og Dag Vestlund, arrangementssjef i Norges Fotballforbund konstaterer at kunstgresset på sentralidrettsanlegget i Elverum ikke holder mål og må skiftes ut.

Hans Olav Osbak (fra venstre), nestleder i Elverum Fotball, Ole Myhrold, anleggssjef i Norges Fotballforbund, Per-Gunnar Sveen, leder i Elverum Fotball og Dag Vestlund, arrangementssjef i Norges Fotballforbund konstaterer at kunstgresset på sentralidrettsanlegget i Elverum ikke holder mål og må skiftes ut. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Elverum Fotball ber Elverum kommune bidra med 2,5 millioner i et spleiselag på 7,5 millioner for å ruste opp stadion. Uten kraftig opprusting blir det verken spill i Adeccoligaen eller i 2. divisjon neste år.

DEL

– Situasjonen er helt akutt. Vi har ikke tid til lange utredninger fra kommunen. Før jul må pengene være på plass, sier styreleder i Elverum Fotball, Per-Gunnar Sveen.

Mens A-laget gjør stor sportslig suksess med klar kurs mot spill i Adeccoligaen (nivået under Tippeligaen), er den prekære banesituasjonen i Elverum til hodebry for ledelsen i Elverum Fotball.

Representanter for Norges Fotballforbund har vært på befaring – og har gitt klar beskjed om at kunstgressdekket er av en slik kvalitet at det ikke vil bli godkjent for spill verken på dagens nivå (2. divisjon) eller kan hende i Adeccoligaen til neste år.

Må spille på lag

– Vi har planene klare for å ruste opp hele anlegget. Men det koster penger og Elverum Fotball klarer ikke å bære hele regningen selv. Får vi ikke Elverum kommune med på laget, er vi nødt til å spille kampene våre i en av nabokommunene; Løten, Hamar eller Rena. Det ville blitt en voldsom nedtur, medgir Per-Gunnar Sveen.

Elverum Fotball har regnet ut at prisen for å ruste opp banen til Adecco-nivå vil bli på om lag 7,5 millioner kroner.

Av denne summen er Elverum Fotball beredt til å betale 2,5 millioner kroner, 2,5 millioner kroner vil komme gjennom statlige tippemidler – og i tillegg håper Elverum Fotball at kommunen bidrar med en tilsvarende sum (2,5 millioner) – samt garanterer for tippemidlene til de blir utbetalt.

– Dekket på anlegget er helt nedslitt, og må skiftes ut. Kunstgresset ble lagt i 2006 og har vært i kontinuerlig bruk store tider av dagen i seks-sju år. På formiddagen er det til bruk av Elverum ungdomsskole, høgskolen, fotballfritidsordning, og til trening og kamper for ulike lag i Elverum Fotball om ettermiddagen og til langt på kveld. Elverum Fotball har over 1.000 aktive gutter og jenter – stadion er det største aktivitetsområdet i Elverum, sier Sveen.

Mye for så mange

– Er det Elverum kommunes ansvar å holde en kunstgressbane i Elverum?

– Stadion og hele Restvold-området er kommunal eiendom. Elverum Fotball har ansvaret for vedlikehold av banene. Men området betyr så mye for så mange og for byen vår, at fotballen og kommunen må spille på lag. Elverum kommune bidro sist da det ble lagt kunstgress; vi håper at kommunen også er med denne gang.

– Ville du, som tidligere ordfører i Elverum, sagt ja til en søknad om 2,5 millioner kroner hvis du hadde sittet som ordfører i dag – og visst hvilke store utfordringer som ligger i skolesektoren?

– Jeg har en annen hatt på meg i dag, men jeg tror med sikkerhet at jeg ville sett positiv på en slik søknad.

Størst i Elverum

– Hvorfor?

– Fordi fotballen er den største aktiviteten i Elverum. Anlegget brukes i tillegg av skoler og høgskole. Nå lykkes vi både i bredde og i topp. En idrettsby som Elverum må ha anlegg som står i forhold til byens størrelse og idrettspotensial. Idretten gir Elverum god PR, sier Per-Gunnar Sveen.

Fotballens tur

Han minner også om at Elverum Fotball nå har god orden på økonomien.

– Men vi har likevel ikke rygg til å ta hele utbyggingen selv.

Han skryter at Elverum kommunes vilje til satsing rundt Terningen Arena og håndball og turn.

– Det har vært riktige prioriteringer. Nå er det fotballens tur, sier Sveen.

PS: Det nedslitte kunstgresset har Elverum Fotball tenkt å flytte over på grusbanen ved siden av, slik at det kan brukes til aktivitet og trening i noen år til.

Artikkeltags