Sushi-suksessen lar vente på seg

TØFF START: Cathrine Næss innser at folket i Elverum ikke renner ned dørene i restauranten Matglede, som drives av selskapet Mat-Glede AS. Hun er likevel optimist, og håper på at trenden snur før det er for sent.

TØFF START: Cathrine Næss innser at folket i Elverum ikke renner ned dørene i restauranten Matglede, som drives av selskapet Mat-Glede AS. Hun er likevel optimist, og håper på at trenden snur før det er for sent. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Snart et halvt år etter oppstarten konstaterer Cathrine Næss og Matglede at gjestene lar vente på seg.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er veldig stille. Elverum er jo Elverum, sier Cathrine Næss.

Første uka i desember åpnet hun restauranten Matglede i det gamle slakteriet i Elverum. Det ble byens første spisested med sushi på menyen, og interessen var stor – iallfall i starten.

– Det gikk kjempebra de to første månedene. Desember og januar var helt superdupert bra, og det var sånn jeg håpet det skulle bli videre, sier Næss.

Sushibyen Elverum?

En periode i fjor høst lå det an til å komme tre sushirestauranter innenfor noen få hundre meter i Elverum sentrum.

Planene om en restaurant i den nedlagte frisørsalongen i Borgengata er ikke satt ut i livet. Det samme gjelder Dragon Sushis planer i de tidligere Tuppen & Lillemor-lokalene i Storgata 12.

Cathrine Næss sier det er trist hvis ingen av de to sushirestauranten realiseres.

– Jeg håpet virkelig at det skulle komme flere sushisteder hit. Elverum trenger det. Det er ikke sushi jeg ønsker å jobbe mest med, så jeg håpet at det ville komme noen som kunne avlaste meg, smiler hun.

Den japanske nasjonalretten sushi er et krevende produkt å jobbe med, og Næss er mer opptatt av andre retter.

– Sånn som det ser ut nå, kan jeg kanskje utvide og ansette en sushikokk etter hver. Men da må jeg ha bedre besøk, poengterer restauranteieren.

Skeptiske kunder

I dag er det få gjester og lavere omsetning enn budsjettert som preger situasjonen ved restauranten hennes.

– Det går vel litt på at det er en ny restaurant med en ny meny for folk flest. Folk er skeptiske til at vi ikke har det vanlige på menyen, tror Næss.

Her er det supper, tapas og sushi som gjelder, og ikke biff, hamburgere og pizza.

Mange elverumsinger er likevel introdusert for sushi i restauranten hennes – og akkurat det synes Næss er litt artig.

Les også: Sushi-byen Elverum

Tar en måned av gangen

– Det blir jo lite omsetning. Det går så lang som det går, og så får vi se, sier Næss.

– Mange har sagt at de skal komme, men kommer aldri. Det går ikke an å vente ett år – da er det ikke sikkert vi er her lenger, poengterer hun.

Cathrine Næss vil ikke være mer konkret om framtidsplanene enn at hun tar en måned av gangen – og satser på en oppsving med det aller første.

Artikkeltags