Håper pengegave til Hanstad-elever skal hjelpe dem til kunnskapskonkurranse

VIL BIDRA: Elverum Rotaryklubb håper at flere lag vil hjelpe de tre elevene ved Hanstad barne- og ungdomsskole. Her med rektor Pål Klaveness (t.v), Roy Heine Olsen, Dina Bækkevold, Kristin Franklin Langsethagen, Hans Olav Osbak og Mari Wiken Frengstad. Tredje og siste elev Aaron Tweve var syk og ikke tilstede da bildet ble tatt.

VIL BIDRA: Elverum Rotaryklubb håper at flere lag vil hjelpe de tre elevene ved Hanstad barne- og ungdomsskole. Her med rektor Pål Klaveness (t.v), Roy Heine Olsen, Dina Bækkevold, Kristin Franklin Langsethagen, Hans Olav Osbak og Mari Wiken Frengstad. Tredje og siste elev Aaron Tweve var syk og ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Elverum Rotaryklubb har valg å gi sin Samfunnspris 2019 til elevene som vant World Scholar's Cup første helgen i mars.

DEL

World Scholar's Cup ble arrangert for fjerde gang på Elvis 2. og 3. mars. 100 elever i alderen 10–18 år fra skoler i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus deltok i konkurransen.

De tre 10.-klassingene Dina Bækkevold, Kristina Franklin Langsethagen og Aaron Tweve fra Hanstad barne- og ungdomsskole gikk videre til de globale rundene, som skal holdes i Haag i Nederland i juli.

Da World Scholar's cup ble arrangert for første gang i Elverum i 2016, betalte kommunen vinnerlagets reise til finalen i USA. De gjorde de samme i 2017, men ga så beskjed at de måtte slutte med det.

– Slik vi har det nå, har vi ikke mulighet til å betale utenlandsturer for elever. Men konkurransen er fin, og det er sjølsagt fullt mulig å reise for videre konkurranser, men da må foreldre eller andre betale for oppholdet, sa utdanningssjef Tord Arnesen til Østlendingen forrige uke.

Nå har Elverum Rotaryklubb tildelt sin Samfunnspris 2019 til elevene, med et pengebeløp på 10.000 kroner.

– I år har ønsket vårt vært å fokusere på unge mennesker og unge elever. Når vi ser at elever på skolene i Elverum gjør det så sterkt i kunnskapstester ville vi bidra til denne gode saken, og håper at andre lag og foreninger gjør det samme, sier Roy Heine Olsen i Elverum Rotaryklubb.

Elverum kommune har også snudd i saken.

Formannskapet bevilget 5.000 kroner fra sin reservepost i tilskudd til de tre jentene fra Hanstad ungdomsskole som bidrag for at jentene skal kunne være med på neste runde i World Scholars Cup i Haag.

– Dette er et positivt tiltak vi må støtte med et lite beløp sa Yngve Sætre som fikk resten av formannskapet med på et enstemmig vedtak.

Heine Olsen sier at det er viktig å løfte fram ungdommen og kunnskapen.

– Det er en fantastisk innsats av lærere og elever ved skolene våres. Det er utrolig morsomt å se, og da må de løftes fram. Men det koster med konkurranse og opphold, samtidig som de må ha med en voksen person. Derfor håper vi at prisen vår vil bidra litt.

Ikke penger til å sende Elverum-elever utenlands på kunnskapskonkurranse: – Foreldre eller sponsorer må betale 

Artikkeltags