Volumstipend til Westhagen

Kommer godt med: Andreas Westhagen (til høyre) var glad for Volumstipendet på 10.000 kroner fra Sparebank 1 Hedmark. Her blir han gratulert av Volum-sjef Sven Arild Storberget. Banksjef Jan Sævig i midten.

Kommer godt med: Andreas Westhagen (til høyre) var glad for Volumstipendet på 10.000 kroner fra Sparebank 1 Hedmark. Her blir han gratulert av Volum-sjef Sven Arild Storberget. Banksjef Jan Sævig i midten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fjøset på Gaarder var fylt til trengsel under åpningskonserten på Volum 2012 i går kveld. Gladest av alle var Andreas Westhagen fra Elverum som fikk volumstipend på 10.000 kroner.

DEL

– Tusen takk, dette kommer godt med. Nå skal jeg kjøpe meg nytt lydkort, sier trommisen som har utdanning fra Paul McCartney-skolen i Liverpool, og som er aktiv i flere band som Billie Van, Eye Emma Jedi og Twine Pines Mall – alle kan oppleves på Volum 2012.

Les også: Vinn livstidspass på Volum

– Foruten å være kjent som en utmerket trommeslager, gjør han seg også fortjent til prisen ved nærmest ustoppelig turnering i inn- og utland, samt som produsent i flere av utgivelsene han er med på. Juryen ser på ham som en musiker i full blomstring med enestående musikalske og organisatoriske evner, heter det i juryens begrunnelse.

Flinke hamarsinger

Banksjef Jan Sævig i Sparebank 1 Hedmark, Elverum hadde med to drømmestipend til. Ett til manusforfatter Sara Li Stensrud for sin omskriving av og dramatisering av Reveenka. Anita Løkken Evensen fikk volumstipend for sitt målrettede arbeid for å bli illustratør og bruke kunsten for å skape tilgjengelige bøker for barn og voksne med funksjonshemninger.

Ingen av jentene var til stede under utdelingen.

Se bilder: Volumfestivalen

Ungdomssymfonikere

Så dro tynsetingen Eiliv Fossbakken og resten av bandet hans i gang med åpningskonserten, sammen med ungdomssymfonikere. Til stor begeistring for publikum i alle aldre.

Åpningskonserten arrangeres i samarbeid med Festspillene i Elverum, og er i ferd med å bli en av festivalens sterke og gode tradisjoner. Og Valverde var bare begynnelsen. Konsertprogrammet fortsatte utover kvelden med Benedicte Brænden på Sound Garden, Haugerom på Elvarheim, Twin Pine Malls på Elvarheim og Hedvig Mollestad trio på Sound Garden.

Artikkeltags