Postgirobygget på Rådhusplassen: Hitkavalkade med sommersus

Til Elverumsdagene: Postgirobygget inntar Rådhusplassen 9. august.                                       Alle foto: Sven-Erik Knoff

Til Elverumsdagene: Postgirobygget inntar Rådhusplassen 9. august. Alle foto: Sven-Erik Knoff

Av

Bandet som nok stiller i kategorien «Norges ultimate sommerband» inntar scenen på Rådhusplassen fredag.

DEL

For ett-par-og-tjue år siden ble et spørsmål om å være med på Postgirobygget besvart med «ja gjerne, hvem er det som spiller der da?

Slike svar ble det fort slutt på. Postgirobygget etablerte seg fort som et av Norges ultimate sommerband, blant annet på grunn av låter som «En solskinnsdag», «Idyll», «Luftmadrass», og «Sommer på jorda».

Tok av med sjølskrevet

Historien startet så smått i '94 med fire studenter i Trondheim og noen konserter med coverbandet The Pissed Off Sons. På ferier hjemme i Rælingen, ble egne låter skrevet ned av vokalist og gitarist Arne Hurlen og demo-CD spilt inn i samarbeid med kompis Hein Bergersen. CD-en fikk navnet Postgirobygget – Vennligst lukk døren.

De selvskrevne låtene oversteg raskt coverlåtene på stemningsbarometeret live, og en ny demo-CD ble spilt inn. Musikken nådde ørene til Åge Aleksandersen, og dette resulterte i en i en plateavtale med Norske Gram. I 1996 så albumet Melis dagens lys.

Resten er historie. En langt fra avsluttet historie. Forsøk på å toppe egne hitter, utloves.

Fortsatt driv

Etter snart 25 år kan hvem som helst få lyst til å skifte bransje, men denne gjengen er fortsatt sultne og har bevart sin driv.

– Vi passer på å være sultne, ikke spise så mye at vi blir tjukke og mette, ler Hurlen og fortsetter:

– Nå drives vi av å levere verdensklasse i alle ledd og bli så gode som overhodet mulig. Vi er en sinnssykt fin gjeng på tur som koser seg i hverandres selskap. Dette kan vare lenge.

At «En solskinnsdag» og «Idyll» fortsatt er slagere 23 år etter utgivelsen, tror Hurlen muligens kan skyldes at tekst og melodi har truffet også andres minner og tradisjoner, og som fremdeles treffer nye generasjoner. Et bevis på dette er bandets opplevelse av en stadig økende interesse for deres musikk og opptredener.

Første elverumskonsert

Fredag inntar bandet scenen på Rådhusplassen. Pr. 2019 består bandet av Arne Hurlen, vokal og gitar, Per Sarin Madsen, trommer, Nicolai Hauan, bass, Daniel Hovik, tangenter, og Nils Petter Time, gitar.

– Det blir veldig hyggelig, og vi gleder oss, sier Hurlen som resonnerer seg fram til at dette er første gangen bandet opptrer i Elverum. Men det er ikke første besøket i byen:

– Jeg husker at vi på vei til treningssamling som skiløpere, på den tiden da mobiltelefoner var kofferter, at vi stoppet på Alexis og tok en øl.

Stor målgruppe

Hurlen påpeker at noe som kjennetegner gratiskonserter som denne på Rådhusplassen, er at de ofte er uten aldersgrense og at bandet da virkelig får komme til sin rett og treffe på hele målgruppen sin: fra åtte til 80.

Arne Hurlen lover fredagens konsertpublikum følgende:

– En hitkavalkade uten sidestykke i norsk populærmusikkhistorie, ispedd en og annen evergreen. Og mye godt humør!

Artikkeltags