Per-Gunnar fikk møte sitt idol

IDOL: Fylkesråd Per-Gunnar Sveen fikk møte sitt idol, Sven-Ingvars-legenden Ingvar Karlsson. (Alle foto: Halvard Berget)

IDOL: Fylkesråd Per-Gunnar Sveen fikk møte sitt idol, Sven-Ingvars-legenden Ingvar Karlsson. (Alle foto: Halvard Berget)

Artikkelen er over 2 år gammel

For fylkesrådsleder og tidligere Elverum-ordfører Per-Gunnar Sveen ble Allsang ved Glomma med Sven-Ingvars som tema særdeles minnerik. Han fikk møte sitt idol, Sven-Ingvars-legenden Ingvar Karlsson.

DEL

- Det er trevligt at eliten vil hälsa på mig, repliserte Ingvar Karlsson da Østlendingen fikk arrangert et kjapt fotomøte med blodfan Per-Gunnar Sveen i sekundene før Karlsson gikk på scenen med Lasse Johansen og hans musikere for en heidundrende allsangtime utelukkende med Sven-Ingvars-låter. Fylkets toppolitiker er fordums dansebandsmusiker, og for Per-Gunnar Sveen har Sven-Ingvars i alle år hatt en helt spesiell plass i hjertet.

Og det er mange har et sterkt forhold til Sven-Ingvars og den forgudede vokalisten Sven-Erik Magnusson som gikk bort tidligere i år. Det gjelder ikke minst Lasse Johansen som på den tradisjonelle allsangkvelden under Elverumsdagene fredag viet hele konserten til minne om Sven-Erik Magnusson og Sven-Ingvars. Med i ensemblet var den legendariske gitaristen Ingvar Karlsson, nå 79 år gammel, som var med og startet Sven-Ingvars i 1956, og som var fast medlem i det legendariske bandet helt til 2010.

- Det er stort for meg å komme til Elverum, kunne Karlsson fortelle til Østlendingen før konserten, som går inn i historien som en av de aller mest vellykkede allsangene med Lasse Johansen på Rådhusplassen.  Et par tusen publikummere kunne glede og kose seg med Sven-Ingvars-hits på løpende bånd, i et fantastisk flott augustvær. Som perler på en snor kom dem: «Fröken fräken», «Vid din sida», «Byens enda blondin», «Börja om från början, «Jag ringer på fredag», ja, du vet og kjenner dem alle.

- Vi har vært i Elverum flere ganger. Jeg husker vi spilte her i traktene under et Norgesmesterskap på ski på 60-tallet. Vi konkurrerte med Gjermund Eggen og Harald Grønningen i sekkeløp. Vi fikk kraftig stryk, humrer Ingvar, som nå kaller seg frilansmusiker og spiller ikke i mindre enn fem forskjellige grupper og besetninger.

I en av dem kaller vi oss for Gamle polara, og en av mine medmusikanter er med hit til Elverum, kunne Ingvar Karlsson fortelle oss. Medmusikanten han siktet til var Kalle Forsgren fra Karlstad, som Lasse Johansen på høflig og behørig vis hanket inn for å være med som vokalist på en av låtene de mange kjente og kjære Sven-Ingvars-sangene.

Om publikum koste seg, var årets allsang ikke mindre stas for Lasse Johansen.

- Dette er stort for meg, kunne Lasse Johansen nok en gang bekrefte, da han igjen fikk anledning til å stå på scenen sammen med et Sven-Ingvars-ikon, og samtidig få synge de sangene som har betydd så uendelig mye for ham. Han har blant annet gitt ut en egen cd med Sven-Ingvars-sanger.

- Jeg vil nesten si at Sven-Ingvars har betydd alt for meg i min karriere, sier Lasse.

Publikum var ikke vonde å få med i allsangen; det var knapt nødvendig med teksthefte. Tekstene sitter som spikret, og har gjort det i tiår etter tiår. Det viser hvilke låtskatter Sven-Ingvars har etterlatt seg.

I tillegg til Ingvar Karlsen hadde Lasse Johansen denne gang følgende dyktige musikere med seg: Audun Senderud, steelgitar, Rune Melby, gitar, Kai Ronny Brobakken, trommer, Åge Skåren, bass, Johnny Enger, keyboard og Sigbjørn Rundberget, gitar og trekkspill.

- Det var så mange musikere som tok kontakt og ville være med i ensemblet for å hylle Sven-Ingvars. Det var både blues- og rockemusikere, men jeg måtte bare sett et tak med åtte mann på scenen, sier Lasse Johansen.

Artikkeltags