– Denne helga er det beste vi har å tilby

ØNSKER VELKOMMEN: Ingvild Haugbråten (t.v.), Ine Gulbæk og Trond Asle Daltveit synes det er en glede å ønske både lokalbefolkningen og tilreisende velkommen til helga de omtaler som Elverums flotteste utstillingsvindu.FOTO: HALVARD BERGET

ØNSKER VELKOMMEN: Ingvild Haugbråten (t.v.), Ine Gulbæk og Trond Asle Daltveit synes det er en glede å ønske både lokalbefolkningen og tilreisende velkommen til helga de omtaler som Elverums flotteste utstillingsvindu.FOTO: HALVARD BERGET

Artikkelen er over 2 år gammel

Visit Elverum-Regionen mener helga med Elverumsdagene er det beste utstillingsvinduet Elverum har.

DEL

– Rett og slett fantastisk, er ordene Ingvild Haugbråten bruker, markedssjefen i destinasjonsselskapet for Elverum, Våler, Åmot og Stor-Elvdal.

Destinasjonsutvikler Trond Asle Daltveit og webredaktør Ine Gulbæk kan bare bekrefte interessen for den travle augusthelga. Det er ingen annen tid på året da nettrafikken topper seg slik som før og under Elverumsdagene.

Utfyller hverandre

– Denne helga skulle vi gjerne hatt større overnattingskapasitet, mener Trond Asle Daltveit.

Temaet i Visit Elverum betegner helga med Elverumsdagene og de sammenfallende Festspillene og jakt-og fiskedagene som den store innlandsfesten.

– Det fine er at de tre arrangementene utfyller hverandre så bra. Her er det noe å finne for alle; enten det er finkultur, naturinteresser eller underholdning for både yngre og eldre, sier de.

– Vi opplever at arrangementene har store ringvirkninger for nabokommunene våre. Jakt og fiskedagene alene er det største arrangementet vi har i Innlandet.

– Når Elverumsdagene kroner det hele, er det klart at dette er et utstillingsvindu av dimensjoner for Elverum, sier Haugbråten, Daltveit og Gulbæk.

Tjener på samarbeid

Trioen mener arrangementstrekløveret Festspillene, Jakt og fiskedagene og Elverumsdagene har funnet formen, og at partene har innsett at alle er best tjent med samarbeid.

– Vi opplever gode synergieffekter av samarbeid. Festspillene opererer regionalt og gir oss regional markedsføring. Vi tror stadig flere har innsett at vi må løfte i fellesskap. Det å kunne flagge for naboen er en viktig egenskap!

– Samtidig har det nok ikke vært rom for så veldig mange flere arrangement og aktiviteter denne helga, mener Visit Elverum-Regionens stab.

Det skal sies at Landsskytterstevnet arrangeres i Elverum på samme tid hvert tiende år.

Utstillingsvinduet destinasjonen snakker om blir ikke noe mindre de gangene.

Viktig dugnadsarbeid

Visit Elverum verdsetter ikke bare de regionale synergieffektene, men mener de lokale ringvirkningene er vel så viktig.

– Det legges ned et enormt dugnadsarbeid denne helga som generer penger til mange formål. Vi har et profesjonelt idrettslag, og for dem er det viktig å ha et arrangement som Elverumsdagene og de to andre store arrangementene i bunn for å skaffe inntekter, mener de.

Stolte

Ifølge Visit Elverum er Elverumsdagene lett å markedsføre.

– Ganske enkelt fordi det er så stort. Det er et arrangement som gjør oss stolte, er Ingvild Haugbråten, Trond Asle Daltveit og Ine Gulbæk enige om.

Artikkeltags