Han håper å se over 5.000 mennesker på Rådhusplassen fredag

I RUTE: Tore Hagen i The Event forteller at de i år startet tidligere med riggingen. Dermed er de godt i rute til Elverumsdagene starter fredag.

I RUTE: Tore Hagen i The Event forteller at de i år startet tidligere med riggingen. Dermed er de godt i rute til Elverumsdagene starter fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ennå gjenstår det en del rigging, men i år har de startet tidligere og er dermed godt i rute til Elverumsdagene åpner fredag.

DEL

– Det er ennå en del ting som skal på plass. Det går med noen timer, men i år har vi begynt tidligere for å slippe stress og mas som det alltid blir mot slutten, sier Tore Hagen i The Event.

Han står midt på Rådhusplassen, får beskjeder, gir beskjeder og dirigerer. Fredag starter Elverumsdagene.

Når Christer Sjögren med Vikingarna, Vazelina Bilopphøggers og Lasse Johansen står på scenen fredag ettermiddag, håper Hagen at over 5.000 mennesker er på plass.

– Vi forventer ingenting, men håper på mellom 5.- og 7.000 på konserten. Det er veldig væravhengig, men folk har vært på helt siden vi lanserte artistene, sier han.

Været, ja. Det er ikke akkurat meldt det beste markedsværet fredag. Det skal regne, men det verste blir nok vinden. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om vindkast opp i 20–25 meter per sekund.

– Vi bardunerer telt og slik som står på plassen. Vinden ser jeg ikke på med den største bekymringen, men hadde det kommet styrtregn i tillegg, ville det blitt skikkelig utrivelig for både folk og de som skal stå på scenen.

Mye folk betyr også mye logistikk. Der har Hagen noen tips til de som planlegger å ta turen. Stikkordet er buss. I sentrum stenges hele Storgata av fra Lokket til Kremmertorget.

– Kommer du fra Rena eller Hamar, bør du parkere ved Terningen og ta bussen inn. Kommer du sørfra, gjelder det samme med parkering ved Skogmuseet. Lokale oppfordres også til å ta bussen eller ta beina fatt, sier han og minner om at det gratis nattbuss til Hamar, Flisa og Rena.

Artikkeltags