Mindre fyll under Elverumsdagene

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvert eneste år tar vi inn døddrukne ungdommer til pumping under Elverumsdagene, sa avdelingsoverlege Jon Grøtta før Elverumsdagene. I år kom det ikke inn en eneste en.

DEL

– Nei, det var en gledelig overraskelse. I år kom det ingen, sier Grøtta.

Han ba foreldre være litt ekstra obs på ungdommene sine denne helga, og fortalte om døddrukne ungdommer helt ned i 14-årsalderen som må pumpes etter uvettig bruk av alkohol under Grundsetmart'n, Elverumsdagene og skoleballene.

Grøtta er avdelingsoverlege ved barne- og ungdomsavdelingen på sjukehuset, og pleier å ta hånd om to-tre døddrukne ungdommer ved hvert arrangement.

– Fokus hjelper

– Tror du din advarsel hjalp?

– Det vet jeg ikke, men jeg har en generell tro på at det hjelper å fokusere på problemer. Så får vi se hvordan det går ved juletider når det igjen skal arrangeres skoleball, sier Grøtta.

– Bedre og bedre

Grøttas inntrykk av mindre ungdomsfyll støttes av daglig leder Gurmit Singh Madahar i Østlandske kontrolltjenester AS. Firmaet har hatt omfattende kontroller under Elverumsdagene i 10 år. Slik var det også i år.

– Det var veldig lite ungdomsfyll å se i år, og generelt var det veldig bra, sjøl om det alltid er noe småplukk når så mange mennesker møtes, sier Madahar.

– Elverumsdagene blir bare bedre og bedre. I begynnelsen vi kontrollerte var det mye å sette fingeren på. Nå fungerer alt mye bedre med inngjerdinger og vakthold, sier Gurmit Singh Madahar.

Artikkeltags