Festspill for de minste

LYDVERKSTED: Kunstner Morten Gran synger gjennom et fantasidyr for Vestad barnehage. (Alle Foto: Mari Nyberget)

LYDVERKSTED: Kunstner Morten Gran synger gjennom et fantasidyr for Vestad barnehage. (Alle Foto: Mari Nyberget)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det ble laget mange flotte kunstverk da Vestad barnehage besøkte Barnas Festspill på torsdag.

DEL

For tredje år på rad arrangerer billedkunstnerne Mona Grønstad og Morten Gran aktiviteter under Barnas Festspill i Elverum.

I år har kunstverkstedet deres fokus på gjenbruk, og barna får lage sine egne medaljer av gamle ting. I tillegg kan de delta på et eget lydverksted.

Torsdag morgen var det åpent verksted for barnehagene i Elverum, mens det litt senere på dagen var åpent for alle barn og unge.

Samme prosedyre gjelder fredag.

Kommer igjen år etter år

Kunstnerne Grønstad og Gran samarbeider med Elverum Kunstgalleri om prosjektet, og de synes det er veldig spennende å se hvor engasjerte ungene blir når de får lov til å utfolde seg kreativt.

– Det har til og med begynt å komme gjengangere som har vært her alle årene. Det er veldig fint, synes Gran.

I fjor var det 300 barn som deltok alt i alt, og det var skikkelig trøkk i teltet til kunstverkstedet.

I år er det fire barnehager som har meldt sin ankomst, og arrangørene håper at det blir mange andre som også tar turen når verkstedet åpner for alle.

– Når barna får lage festspillmedaljer av gamle ting handler det om å utvikle et blikk for form og farge. Og det er jo noe barna får inn tidlig, sier Grønstad.

Hun påpeker at selv om Festspillene er en musikkfestival, så går musikken hånd i hånd med kunsten.

– Begge deler handler om kreativitet og skaperglede, sier billedkunstneren.

Ideer til barnehagen

I år er første gangen Vestad barnehage er med på Barnas Festspill.

– Det er veldig morsomt å være med. Vi får jo lyst til å prøve å gjøre det samme i barnehagen senere. Det er mange gode ideer vi kan hente her, sier Dagny Rønes Busk som jobber i barnehagen.

Tanken bak arrangementet er at barna skal ha det gøy, samtidig som kunsten de lager skal skape mer bevissthet rundt gjenbruk.

– Vi har mye ting rundt oss, og det er et altfor høyt forbruk. Viktigheten av å ta vare på det man har, er noe vi ønsker å formidle med dette gjenbruksverkstedet, forteller Gran.

I sin egen billedkunst henter han ofte inspirasjon fra opphuggede motoriserte kjøretøy som biler, motorsykler, fly og lignende.

LES OGSÅ: Lager festspillkunst

Artikkeltags