Denne helga får de selge mat til klokka halv fire på natta

SAMARBEIDER: Regionansvarlig Heidi Dahlseng i Potetbaker'n og daglig leder Christian A. Eckbo i Pizzabakeren Elverum har funnet tonen.

SAMARBEIDER: Regionansvarlig Heidi Dahlseng i Potetbaker'n og daglig leder Christian A. Eckbo i Pizzabakeren Elverum har funnet tonen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Pizzabakeren og Potetbaker'n har lagt gamle konflikter bak seg, og går sammen om utvidet åpningstid under Elverumsdagene.

DEL

– Dette blir første gang, men ikke den siste, håper og tror regionansvarlig Heidi Dahlseng i Potetbaker'n.

Natt til lørdag og søndag holder vogna hennes på Lokket åpent til klokka halv fire, som er en halvtime lenger enn det Elverum kommunes retningslinjer egentlig åpner for. Også Pizzabakeren utvider åpningstiden på Lokket tilsvarende, etter at de to serveringsvirksomhetene sammen har søkt om unntak fra de gjeldende åpningstidsbestemmelsene.

Stenger ikke når de skal

Fullt så gemyttlig var det ikke under Grundsetmart'n i 2016. Daglig leder Christian A. Eckbo hos Pizzabakeren reagerte på at han måtte stenge klokka tre på natta, mens Potetbaker'n holdt åpent lenger. Han klagde til kommunen, som poengterte at reglene er like for alle.

– Det var på ingen måte meningen på henge ut Potetbaker'n spesielt. Men det er flere som gjør det samme, og ikke stenger når de skal. Dette tok jeg opp. Skal det være regler, må de være like for alle, sier Eckbo.

Samtidig åpner åpningstidsbestemmelsene for unntak i spesielle sammenhenger. Før Elverumsdagene i fjor søkte Eckbo derfor om å få utvide åpningstiden.

Ryddig kø hos Shell

– Da fikk vi avslag, med begrunnelse av at det kunne føre til opphopning av fulle folk, bråk og knuffing, erindrer han.

Og det synes han er pussig, siden han selv observerte en ryddig kø og god stemning hos nattåpne Shell da han var på veg hjem etter stengetid.

– Siden har Potetbaker'n og vi vært på flere av de samme arrangementene med vognene våre, og har etter hvert begynt å samarbeide litt. På forsommerne snakket jeg med Heidi om vi skulle sende inn en søknad sammen, forteller Eckbo.

Kun en prøveordning

I søknaden ba de to serveringsstedene om å få holde åpent til klokka fire. Elverum kommune har gått med på halv fire, som en prøveordning i år, og forutsatt at man har en ordning med vektere/ordensvakter. Vedtaket er i tråd med en anbefaling fra politistasjonssjef Ove Osgjelten.

– Vi har gått med på at de får prøve dette ut i år, i og med at det er mange som vil ha mat på dette tidspunktet. Blir det bråk, er det slutt, sier service- og IKT-sjef Heidi Nordermoen i Elverum kommune.

Pizzabakeren og Potetbaker'n har sikret seg en avtale der vaktene på Lokket bistår den siste halve timen.

Ingen andre har søkt

Potetbaker'n har to vogner ellers i Leiret, mens Pizzabakerens vogn står på Rådhusplassen. Disse holder ikke åpent like lenge.

Ifølge Heidi Nordermoen er det ingen andre serveringssteder som har søkt om utvidet åpningstid i forbindelse med Elverumsdagene. Christian A. Eckbo svarer dette på spørsmål om ikke han selv nå får en fordel foran de andre serveringsstedene:

– Vi holder åpent fordi vi har søkt om det, har fått tillatelse, og har vakter som passer på. De andre står fritt til å søke om det samme. Jeg forventer at de stenger når de skal–selv om jeg i utgangspunktet mener at alle bør kunne ha åpent.

Artikkeltags