350 dugnadsfolk jobber 2.000 timer gratis

ANSIKTENE BAK: Denne gjengen jobber mange hundre timer dugnad for å få Elverumsturneringen i havn hvert år. F.v.: Per Steinar Krogsæter, Cato Åslie, Sølvi Aas Krogsæter, Hans Olav Kjeljebakken, Hans Olav Osbak, Per Stensløkken og Frode Nordhagen. Foto: Wenche Norberg-Schulz

ANSIKTENE BAK: Denne gjengen jobber mange hundre timer dugnad for å få Elverumsturneringen i havn hvert år. F.v.: Per Steinar Krogsæter, Cato Åslie, Sølvi Aas Krogsæter, Hans Olav Kjeljebakken, Hans Olav Osbak, Per Stensløkken og Frode Nordhagen. Foto: Wenche Norberg-Schulz

Artikkelen er over 2 år gammel

Da Elverumsturneringen ble så dagens lys i 1977, var det 16 guttelag med. Denne helgen skal 170 gutte- og jentelag i aksjon, og med det følger en formidabel jobb. Men denne rutinerte gjengen fikser biffen!

DEL

De legger ned i snitt ca. 150 dugnadstimer hver - og de har gjort det i mange år. Gjengen bak Elverumsturneringen er rutinert, og vet hva som må til for å få turneringshjulene til å gå rundt.

– Det er mye jobb, men vi gjør det fordi vi er glad i idretten, og fordi vi ser hvilken glede det gir ungene å delta, sier Frode Nordhagen til Østlendingen.

2.100 spillere

Elverumsturneringen fyller altså 40 år i år, og mye har skjedd siden 1977.

– Da hadde vi bare smågutt- og guttelag med. Vi hadde faktisk ikke jente- eller damefotball i Elverum før i 1979, forteller Nordhagen, og legger til:

– Jentene deltok for første gang i 1980, og på det meste hadde vi vel hele 264 lag påmeldt. Det var imidlertid med de yngste lagene. Senere valgte vi som kjent å skille ut de yngste - og i år har vi 170 påmeldte lag!

Og 170 lag tilsvarer 2.100 spillere. Det skal spilles rundt 500 kamper på 20 ulike baner. 700 skal overnatte, og det skal serveres 4.500 måltider. Rundt 2.000 dugnadstimer skal fordeles på 350 dugnadsvakter - og alt dette skal organiseres av turneringsledelsen.

– Vi begynner å bli rutinerte, så vi vet hva som må gjøres. Når det er sagt, blir det alltid hektisk i helgen, og vi er forberedt på lange dager og korte netter, sier Sølvi Aas Krogsæter til Østlendingen.

Over et halvt tonn kjøtt

Heldigvis er mye av jobben allerede gjort når turneringen sparkes i gang lørdag morgen.

– Vi begynner ved årsskiftet. Påmeldingen åpner tidlig på året, og så bestiller vi skoler og sørger for at de store rammene er på plass. Det er de siste par månedene det er mest å gjøre, forteller Aas Krogsæter.

Og når 10 kiosker må hentes og leveres i Drammen, og skal fylles med 250 kilo wienerpølser, 200 kilo grillpølser og 150 kilo hamburgere - sier det seg selv at det er mye å fare med.

– Vi har bestilt 500 kasser brus, og det utgjør vel noe sånt som 12.000 brusflasker, humrer Per Stensløkken.

Positive ringvirkninger

Og selv om de færreste i dugnadsgjengen har barn i Elverumsturneringsalderen lenger, har de altså valgt å fortsette.

– Det handler om å skape gode assosiasjoner til Elverum. Om vi kan sørge for en god turnering med store opplevelser, gir det positive ringvirkninger for alt fra fotballen til byen og næringslivet, påpeker daglig leder i Elverum Fotball, Per Steinar Krogsæter.

Dugnadsjengen har som vanlig stålsatt seg for en hektisk, men morsom helg. Lørdag og søndag står fotball i sentrum - i sentrum , og den beste betalingen dugnadsfolket kan få, er blide barn og gode fotballopplevelser.

Artikkeltags