Norges landslagssjef Christian Berge bekrefter overfor NTB at hans gjeng på ny kom perfekt ut av en testrunde.

Men alt er ikke på topp i den norske leiren. Berge forteller at det utredes et tilfelle av magesyke i spillertroppen. Det dreier seg om Thomas Solstad. Ifølge landslagslege Thomas Torgalsen er det ikke snakk om en matforgiftning, men en mageinfeksjon. Solstad er uaktuell for spill mot Spania i kveld og isolert fra resten av troppen.

En mageinfeksjon i rekkene kan bli en stor utfordring om den sprer seg. De norske spillerne har bodd på enerom fra for noen dager siden.

100 spillere med positiv koronatest

Langt verre er situasjonen for blant andre Nederland. EM-toppscorer Kay Smits står med 45 mål hittil i mesterskapet. Han er isolert etter positiv test. Ytterligere to spillere og en person i lagets støtteapparat er rammet. Fra tidligere er flere spillere og ledere, totalt åtte, i Nederlands tropp satt ut av spill på grunn av koronasmitte.

Smits går glipp av kampene mot Danmark mandag og Kroatia onsdag.

– Dette er først og fremst veldig leit for Nederland og Smits. Vi er mange som har latt oss imponere av deres innsats hittil i EM, sier den danske spilleren Henrik Møllgaard til dansk TV2.

Det nærmer seg 100 spillere med positiv koronatest i EM fra første kamp torsdag forrige uke og til søndag denne uka.

For alle smittede i EM-boblen venter minimum fem dagers isolering. For å komme ut av den kreves to negative koronatester etter denne perioden.

Spansk trøbbel inn mot EM-thrilleren: – Gjør Norge enda farligere

Tittelforsvarer Spania har utfordringer før EM-kampen i håndball mot Norge i kveld. To koronatilfeller og en fersk skade gjør trener Jordi Ribera usikker.

Joan Cañellas og Ian Tarrafeta testet positivt for tre dager siden. De er tidligst i spill igjen om to dager. Vingen Antonio Garcia pådro seg en muskelskade i oppgjøret mot Russland for to dager siden og spiller ikke mot Norge. Avkast går 20.30.

– Norge er på et meget høyt nivå om dagen. De har flere spillere som de kan benytte nå enn tidligere. Det gjør at deres nøkkelfolk kommer friskere til avslutningen av EM. Det gjør dem enda farligere, sier den spanske treneren Jordi Ribera ifølge nyhetsbyrået EFE.

Han har observert at typer som Erik Thorsteinsen Toft fra Elverum og Sander Andreassen Øverjordet har vært sentrale i EM-kamper i Slovakia.

Norge har ikke hatt koronasmitte eller alvorlige skader i troppen hittil i mesterskapet.,

Spania står med 18 seirer og én uavgjort på sine 19 siste kamper mot Norge. Spanjolene vant EM både i 2018 og 2020.

En norsk seier over Spania i kveld betyr ikke at plassen i semifinalen er sikret for de norske gutta. Spenningen vil uansett holde seg til oppgjøret mot Sverige tirsdag.

(NTB)