Gå til sidens hovedinnhold

Emil og Gyda tatt ut til ungdoms-OL: – Kan være starten på noe stort

Artikkelen er over 1 år gammel

55 utøvere er tatt ut til å representere Norge under ungdoms-OL i Lausanne, Sveits fra 9. til 22. januar. To av dem er lokale.

Emil Hage Streitlien fra Folldal og Gyda Westvold Hansen, som representerer Nansen, skal i januar få delta under De olympiske leker for juniorer i Sveits. Det er klart etter at uttaket til ungdoms-OL ble klart tirsdag.

For ett år siden ble Westvold Hansen historisk da hun tok Norges første internasjonale seier i kombinert for kvinner i kontinentalcupen i USA. Hun er også søskenbarnet til Therese Johaug.

Skiskytter Hage Streitlien tok med seg en seier og en tredjeplass fra norgescupen forrige helg, og sørget med det at Nord-Østerdal er godt representert til vinterens ungdoms-OL.

Skiskytterekspert og kommentator for NRK, Ole Kristian Stoltenberg, sier til Arbeidets Rett at det å få delta under De olympiske leker for juniorer gir både gode opplevelser og mye lærdom.

– Mange av våre løpere på landslag i skiskyting som nå holder på å slå igjennom har også gjort det bra i ungdoms-OL. For dem som får delta kan det være starten på noe stort. Selv om veien er lang fra junior-OL og opp til eliten, mener Stoltenberg.

Han jobbet selv under ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 og skryter av opplegget til IOC.

– Der tenker man helhet. Det er foredrag om kosthold og antidoping blant annet. Det er selve helheten av det å få delta i et slikt mesterskap som er lærerikt for dem som får være med, sier eksperten som også skryter av miljøet i Nord-Østerdal.

– Det er tydelig at ungdommen driver med idrett og ikke dank oppi bygdene og tettstedene i Nord-Østerdal. Ser man på innbyggertall er tettheten stor på idrettsutøvere som presterer på et høyt nivå, avslutter eksperten.

Kommentarer til denne saken