Gå til sidens hovedinnhold

En halv million til nytt gymnas på Koppang: – Jeg er ubeskrivelig takknemlig for denne gaven

Artikkelen er over 1 år gammel

Det planlagte Norges Natur- og Økologigymnas på Koppang får en halv million kroner fra Lensmann Evenstads legat. Initiativtaker Kristin E. Gangås jubler.

Midt-Østerdal videregående skoles avdeling på Koppang ble lagt ned ved skoleslutt nå i juni på grunn av for få elever. Etter at Hedmark fylkeskommune i fjor høst vedtok nedleggelsen av skolen på Koppang, tok Kristin E. Gangås initiativ til å etablere en privat videregående skole med grønn profil i Stor-Elvdal.

Norges Natur- og Økologigymnas AS har søkt Utdanningsdirektoratet om godkjenning etter friskoleloven. Skolen skal etableres i de eksisterende lokalene til Midt-Østerdal videregående skole på Koppang med oppstart høsten 2020.

Å etablere en ny skole koster penger, og derfor er Gangås overlykkelig for at søknaden om penger fra Lensmann Evenstads legat er innfridd.

– Jeg er helt overveldet og ubeskrivelig takknemlig for denne gaven, sier Gangås til Østlendingen.

Lensmann Evenstads legat ble opprettet av Anne Evenstad i 1912. Nåværende styreleder er Rolf Maartmann.

– Norges Natur- og Økologigymnas får 250.000 kroner til arbeidet med å etablere skolen. Ytterligere 250.000 kroner utbetales når skolen er godkjent, opplyser Maartmann. Ifølge statuttene skal pengene fra legatet brukes til å støtte ungdom og utdanning i Stor-Elvdal kommune med vekt på skog, jord og økologi.

– Å gi støtte til Norges Natur- og Økologigymnas ligger helt klart innenfor våre statutter. Vi håper virkelig at skolen blir realisert. Den vil være viktig for hele kommunen, sier Maartmann.

Les også

undefined

 

Kommentarer til denne saken