Hedmark Røde Kors Hjelpekorps har gjennom påsken behandlet 44 pasienter, i tillegg til at de har bistått med 16 henteoppdrag utenfor veg.

Onsdag før skjærtorsdag ble hjelpekorpsene i Østerdalen varslet om et snøskred ved Høvringen i Sel kommune i Innlandet. Det ble også meldt om skispor inn i skredet.

Sykdomstilfelle på hytte

Aksjonen ble imidlertid fort avblåst da luftambulansen konstaterte at det dreide seg om et gammelt skred, og at skisporene som gikk inn i skredet også gikk ut av det.

Flere var klar til å stille, men det var bare mannskaper fra Tynset Røde Kors som rakk å rykke ut. De inngår i Skredgruppa Innlandet.

Stor-Elvdal Røde Kors Hjelpekorps bisto i påskedagene AMK og ambulansetjenesten ved et sykdomstilfelle på en hytte, mens Brøttum Røde Kors bisto brannvesenet ved en Brann på Sjusjøen natt til fredag.

Helligdagene ble imidlertid travlere enn den første halvdelen av påsken, og fra skjærtorsdag til kvelden 1. påskedag behandlet hjelpekorpsene 32 pasienter. Ti av disse trengte transport fram til bilveg enten med snøskuter eller ATV.

Ingen hendelser i sør

– De fleste hendelsene sentrerer seg til Midt-Hedmark med Sjusjøen og Budor, mens det i sørfylket ikke er registrert hendelser i det hele tatt, skriver Røde Kors i en pressemelding.

Det har i påsken vært døgnbemannede vaktstasjoner på Sjusjøen, Ljøsheim, Budor og Lauvlia. I tillegg har vaktmannskaper på økt beredskap vært klar til å rykke ut fra egne hjem og hytter. Utfartssteder og Røde Kors-lokaler har også vært bemannet.

70 personer har vært på vakt, hvorav 20 har vært på vaktstasjoner i fjellet.

– Sammenlignet med tidligere «normalår», endte denne påsken helt på gjennomsnittet med tanke på oppdragsmengde og antall pasienter behandlet. Det har derimot ikke vært noen leteaksjoner i Hedmark i år. Det har vært middels til stor utfart i store deler av Hedmark gjennom helligdagene i påsken og man ser at utfarten og skademengden følger finværet, skriver Røde Kors i en pressemelding.