Fylkets beste klubblag har høye mål, men nåløyet er særdeles trangt.

– Selv var jeg på Kongelaget helt fram til det siste skuddet i 2007. Da gikk det galt, humrer Per Egil Storsveen, mannen som stort sett har ledet skytterlaget i Løiten siden 1999.

– Skyting er blitt en livsstil og de siste 41 årene er feriedager gått med til Landsskytterstevnet, sier 55-åringen, til daglig er bilmekaniker i Elverum.

– Per Egil er JA-mennesket som rekker alt. Har vi trøbbel med våpen, eller skal vi skifte pipe, er det bare å spørre Per Egil. Han har stål-kontroll, forteller Anita Lundby, som sammen med de øvrige DFS-skytterne i familien fra Espa, har gjort Løiten-skyttere av seg:

– En fin klubb å skyte for. Her er det laget som gjelder, og ikke spesielt den enkelte skytteren, sier dyrlege-studenten fra Espa.

– Ingen skytter er bedre enn laget. Det har treneren vår Ole Kristian Bakken klart å banke inn i hodene våre. Derfor har vi et godt å trivelig miljø og vi evner å glede oss over andres gode prestasjoner. Det skaper trygghet, sier Storsveen.

Han har grunn til å være stolt av klubben sin, som nå har noen kroner på bok etter at klubbhuset til 6 millioner kroner er nedbetalt.

– Skyting er ingen rimelig sport, og for en som ikke lader selv, koster hvert skudd vel 10 kroner. Da går det fort en 1000-lapp bare i ammunisjon for et dobbel-stevne i helgen. Men vi har ulike avtaler som gjør det litt rimeligere for de aktive i klubben. Derfor er det ekstra moro når vi lykkes i konkurranser. Som under landsdelsstevnet på Tynset for noen uker siden. Klubblaget vår med Ole Magnus Bakken, Sindre Nordvik, Ingeborg Lundby og Dag Lien sikret seieren for samlaget, mens Sindre og Ole Magnus ble nummer en og to individuelt. Den dagen var jeg en særdeles stolt leder av Løiten skytterlag, sier han fast og bestemt.

Under skytterfesten i Evje bor Løiten-skytterne litt spredt innlosjerte i hytter og hus.

– Vi har funnet tilfredsstillende løsninger for en rimelig penge, og vi klarer å få til felles samlinger. I år er troppen liten i forhold til hva den blir i Elverum om ett år. Denne gangen mønstrer vi 33 skyttere, men på Terningmoen skal det være mist 100 som bærer Løitens drakt på skytter-arenaen. Likevel er vi godt representert denne gangen med skyttere i rekruttklassen og opp til V65. Vi har en fin bredde i troppen. Noen er elgskyttere med lånt gevær, men vi har også sju skyttere som med full klaff kan kjempe om plasser på kongelaget. Spesielt er Sindre Nordvik og Ole Magnus Bakken sterke kandidater til å skyte om kongepokalen, men marginene kommer til å avgjøre. I fjor tapte Sindre plassen på Kongelaget. Han hadde for få innertiere!

– Måtte vi ha hellet på vår side denne gangen, sier Fylkesmesteren fra 2009, som nå skyter i V55-klassen.

Per Egil Storsveen lever og ånder for skytesporten i Løiten.