(Hamar Dagblad)

Etter 33 år i dvale gjenoppstod Hamarrevyen i fjor. Og, heldigvis vil forhåpentlig mange si, i år er det på'n igjen.

– Vi skal få det til en tradisjon, igjen, og da må vi minst kjøre tre ganger, minst, sier kreativ rådgiver Bjarte Ytre-Arne til Hamar Dagblad. Men ingen som står bak årets revy har planer om å stoppe opp når avslutningsforestillingen er unnagjort i Hamar Teater 2. oktober. Da er fem forestillinger, hvorav den første er 30. oktober, og daglige forestillinger, med to på finaledagen er unnagjort.

Sammen med lutefiskgeneral Oddvar Hemsøe presenterte Ytre-Arne både planer, litt av innholdet og ikke minst to av de mange som skal bidra under årets Hamarrevy på Stortorvet torsdag.

Les også: - Hamarrevyen, godsinna sleivspark

– Jeg er veldig ydmyk

En ny mann vil dukke opp på scena i årets revy, nemlig Remo Andrè Martinsen. Han er viden kjent, for ikke å være en beskjeden mann. Kjent fra både hockey og TV.

Men akkurat når det gjelder revy, der er han en fersking.

– Da jeg ble spurt om å være med i Hamarrevyen var det ikke mye å lure på, selvsagt ville jeg det. Jeg liker jo å gjøre mitt for at folk skal ha det morsomt.

– Samtidig er jeg veldig ydmyk til dette. Det er tross alt noe nytt for meg, og det er godt for egen del å ha erfarne skuespillere å stø seg på, bokstavelig talt, sier Remo og sikter blant annet til Ida Marie Vik.

23, ja, kanskje 24

Årets Hamarrevy vil ta pulsen på Hamar, selvsagt. Men revyen er på langt nær noe for bare hamarsinger.

– Alle vil kjenne igjen mye i denne revyen, det være seg om du er fra Hamar eller ei. Det skal være masse korte sketsjer, 23 slik det ser ut nå. Men han derre Remo driver og ordner ett eller annet, så kanskje det blir 24, sier Hemsøe med et smil som imøtekommes av Remo.

– Jeg sitter jo og skriver litt. Men om det blir noe av det, vel det vil tiden vise. Det er i alle fall en stor fordel med denne oppsettingen, her er det takhøyde for hva vi skal bruke av sketsjer eller ikke. Vi var jo oppe på noen og tredve, men noe er skrella vekk, sier Martinsen.

Lørdagen kan det kombineres

I og med at det samtidig med Hamarrevyen også arrangeres Lutefiskfestival i byen, håper lutefiskgeneral Hemsøe at publikum ser hvilken god mulighet det er til å kombinere de to happeningene.

– Spesielt på avslutningsdagen, lørdag 2. oktober, er det muligheter for en helt unik lørdag her i byen. Først en knakende god Hamarrevy etterfulgt av en smaksfull lutefiskaften. Kan det bli bedre?

Disse er med

På scenen står:
Remo Andre Martinsen
Anders Grobstok Dalen
Hanne Seem Murbræck
Anne Persdotter Flugstad
Ida Marie Vik, som også er revysjef og regissør
Erlend Nicolaisen

Dansere er fra Ps: Dance Crew

Kreativ rådgiver: Bjarte Ytre-Arne
Ansvarlig produsent: Oddvar Hemsøe

Forestillingene starter onsdag 30. oktober, og går daglig til og med lørdag 2. november, hvor det er to forestillinger.