– Deilig å kjenne at vi er tilbake i en normalsituasjon. De kommersielle sengeplassene begynner å fylles opp – men det er ennå ikke for sent å bestille, for dem som vil til fjells i påska, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil.

Hun forteller at det i påsken totalt sett vil være flest nordmenn i Trysil.

– Men vi ser at i våre kommersielle senger så er det opp mot 30 prosent fra Norge. De resterende fordeler seg mellom svenske, danske, engelske og noen få tyske, sier hun.

Bra med snø

Til tross for tidvis høye dagtemperaturer de siste ukene er det fremdeles godt med snø i bakkene i Trysilfjellet.

– Vi har aldri produsert så mye snø som i år og det er godt med snø i bakkene. Tidligski onsdag til lørdag gir muligheter for veldig bra skikjøring i påsken, og Valleaktiviteter og konserter skaper liv og røre. Alt ligger til rette for en finfin påske og herlig vårskikjøring siste del av sesongen, sier Sanaker Lohne i en pressemelding.

Ifølge nettstedet yr.no vil temperaturen i Trysilfjellet holde seg godt under null nesten hele døgnet i den neste drøye uka – med unntak av lørdag og søndag ettermiddag, da den er ventet å krype opp mot frysepunktet.

TV 2, som publiserer varsler to uker fram i tid, melder også om stabilt kaldt vær. Det tyder på at det neppe er noen grunn til å frykte at snøen i skianlegget vil forsvinne til påske.

Få enheter igjen

Før pandemien hadde Trysil opp mot 60.000 gjester i påsken. Jan Terje Ås, daglig leder i bookTrysilonline, sier til Destinasjon Trysil at det nå kun igjen noen få enheter igjen i siste delen av påska.

– Og da vet vi av erfaring at det er ett tidsspørsmål før det blir fullt fra torsdag. Men for de som ønsker mye for pengene er det jo gode muligheter fra torsdag i uke 14 og inn i første halvdel av påskeuka.

For første gang på tre år blir det Seterrock på Knettsetra. Den svenske duoen Quick & Rydell, som har hatt påskekonsert i Trysilfjellet i en årrekke, er tilbake, og vil utgjøre et av flere høydepunkter på Knettsetra, sammen med blant andre Ruben og Hedda Mae.

Til Destinasjon Trysil sier Bjarte Wigdel, daglig leder på Knettsetra, at det er ventet 3.000 gjester inne på området torsdag, fredag og lørdag i påskeuka.

Stor sommerøkning

SkiStars bookingtall for sommersesongen er også oppløftende lesning. Så langt i år viser bookingtallene for sommeren en økning på hele 40 prosent sammenliknet med i fjor.

Som Østlendingen har skrevet tidligere, tredobles SkiStars heisbaserte stisykkeltilbud i Trysil den kommende sommeren. I tillegg dobles heiskapasiteten, og for første gang vil Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen ha sommeråpent.

Dette har mange ventet på i Trysil: – I flere år har vi fått forespørsler

– At interessen for fjellferie om sommeren er her, er det liten tvil om, og ekstra gledelig er det selvsagt at vi i Trysil stadig kan tilby et bredere aktivitetstilbud, så hele familien kan ha innholdsrike dager tilpasset sine interesser og behov, og samtidig være sammen sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil, i en pressemelding.

Sommersesongen i Trysil åpner med klatreparken 21. mai og Let`s GO! og sesongåpning av sykkelstiene i Gullia siste helgen i mai. Da åpner også Radisson Blu Resort. 16. juni arrangeres stisykkelfestivalen Utflukt i Trysil og sykkelheisen og de heisbaserte sykkelstiene åpner for sommeren. Samme helgen åpner også Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen.

Bookingøkningen på 40 prosent gjelder for alle SkiStars destinasjoner under ett, til og med uke 11.