Endelig kan disse plakatene rives ned – lekeplassen åpnes igjen

STOPP: Lekeparken i Løten sentrum har vært stengt i to måneder, men nå oppheves forbudet. Det samme gjelder for andre lekeplasser i kommunen.

STOPP: Lekeparken i Løten sentrum har vært stengt i to måneder, men nå oppheves forbudet. Det samme gjelder for andre lekeplasser i kommunen. Foto:

Stadig flere arenaer for barn og unge gjenåpnes; nå kan lekeplassene i Løten tas i bruk igjen.

DEL

I to måneder har plakater fortalt at lekeplassen i sentrum er stengt. De blir nå fjernet, men noen enkle regler gjelder fortsatt: Husk å vaske hendene, hold avstand til andre og hold deg hjemme dersom du er syk.

– Jeg forstår godt at lekeplassen har vært et savn. Frilek er bra, men når vi har så fine anlegg er det selvsagt positivt at vi kan ta de i bruk igjen, sier ordfører Marte Larsen Tønseth.

Avgjørelsen ble tatt mandag formiddag, etter råd fra kommuneoverlegene i Hamar-regionen.

Åpne lekeplasser er et synlig og gledelig symbol på at samfunnet åpnes igjen, gradvis og forsiktig, framholder ordføreren.

– Vi har en fortsatt god utvikling med få smittetilfeller i hele regionen, sier Tønseth.

ØDE: Et fint anlegg, som endelig kan tas i bruk igjen. Men husk håndhygiene og hold avstand, oppfordrer ordfører Marte Larsen Tønseth.

ØDE: Et fint anlegg, som endelig kan tas i bruk igjen. Men husk håndhygiene og hold avstand, oppfordrer ordfører Marte Larsen Tønseth. Foto:

Skateanlegget i Løten sentrum (rulleparken) ble gjenåpnet allerede 29. april, mens Tufteparken ved Løtenhallen fortsatt er stengt. Der gjelder andre vurderinger, fordi det er snakk om voksne og trening, ifølge ordføreren.

Hun gleder seg over at gjenåpningen av barnehager og skoler ser ut til å gå bra, med nye rutiner og stor grad av omstillingsevne.

– Ansatte, foreldre og elever skal ha ros for å vise enorm fleksibilitet, sier Marte Larsen Tønseth.

Artikkeltags