– Dette har vært et fantastisk teamarbeid. Jeg er privilegert som får lov til å lede en så dedikert redaksjon og gleder meg til å vise programmet, sier han i en pressemelding.

I årets sending får han blant annet med seg justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). Lege og forfatter Kaveh Rashidi skal også være med, sammen med skuespiller Renate Reinsve.

– Alle tre har fått livene sine endret i dette året. Rashidi ble en profilert korona-lege med meninger og meningers mot, Mehl ble tidendes yngste justisminister og Reinsve vant prestisjetung filmpris i Cannes. Jeg er veldig tilfreds med at disse tre er med i årets nyhetskavalkade, sier Gelius.

Han har gjort egne intervjuer med de tre enkeltvis om deres opplevelser i år.

– Alle tre gir personlige beretninger. De forteller ærlig om hvordan de selv har opplevd det å havne i offentlighetens søkelys dette året, sier Gelius.

I tillegg til korte tilbakeblikk på nyhetshendelser har «Årsrevyen» valgt å fokusere blant annet på korona-pandemien, regjeringsskiftet, USA-uroen og omveltningene i Afghanistan.

– Vi fordyper oss i noen journalistiske temaer som har stått ut i 2021. Hverdagslivet med korona har gitt oss både oppturer og nye nedturer også i år. Pandemien vi trodde vi skulle få bukt med, overskygger nyhetsbildet fortsatt, sier Gelius.

«Årsrevyen» sendes dagen før nyttårsaften, torsdag 30. desember, like etter Dagsrevyen og distriktssendingene.