Østlendingen sender begravelsen til Gjermund Eggen direkte

  Østlendingen sendte direkte fra begravelsen til Gjermund Eggen. Sendingen ble produsert av Jølstad begravelsesbyrå. Se sendingen i opptak her.

  Skilegenden Gjermund Eggens begravelse vil bli sendt direkte på Østlendingen. Både Jørn Hoel og Hanne Krogh vil synge i begravelsen i Engerdal kirke.

  DEL

  Gjermund Eggen døde 6. mai på Elverum sjukehus etter kort tids sjukeleie, 77 år gammel.

  Begravelsen vil skje ved Engerdal kirke onsdag 15. mai klokken 12, Sokneprest i Engerdal, Svein Olav Angard Hovde vil forrette ved begravelsen.

  De kjente artistene Jørn Hoel og Hanne Krogh, som begge var venner av Eggen, vil synge i kirken. Begge har tidligere opptrådt i Engerdal ved flere sammenhenger.

  Det er ventet mange i begravelsen. Derfor vil seremonien i kirken også bli direkteoverført til storskjerm i Engerdal samfunnshus for de som ikke får plass i kirken.

  Sendingen vil også være åpent tilgjengelig for alle på Østlendingens nettsider:

  Begravelsen starter klokken 12.

  Etter begravelsen er alle velkommen til minnesamvær i Engerdalshallen. Her vil det bli bespisning, taler og vist bilder og minner fra Eggens stolte skikarriere.

  Eggen ble trippel verdensmester på ski i Oslo 1966, og ble en av Norges mest populære og folkekjære personer. Eggen var helt sentral da Eggen ski ble produserte i Engerdal i 15 år fram til 1983.

  Eggen ble boende i Hylleråsen i Engerdal i hele sitt liv. Over 70.000 mennesker har vært innom hjemmet til Gjermund og hans kone Anne Eggen. Gjermund Eggen mottok en rekke utmerkelser og var i over 50 år Engerdal fremste ambassadør.

  Skilegenden Gjermund Eggen (77) er død

  Tvillingbror Jo i sorg: – Gjermund var alt for meg

    Gjermund vant mer enn tre VM-gull – han vant alle

  Stafettvennenes varme farvel med Gjermund: – Et naturlig midtpunkt, et fint menneske som ønsket og ville være engerdøl

  Ordfører om Gjermund Eggens død: – Det finnes ikke en engerdøl som ikke er i sorg i dag 

    Dag Rønning: – Gjermund satte Hylleråsen på kartet på en måte som er få norske smågrender forunt

  Artikkeltags