Gå til sidens hovedinnhold

– Enige med Oscar og Syver

– I Grue Ap er vi godt i gang med å få til en valgkamp slik Ap-veteranene Oscar Brattlie(94) og Syver Dybendal(87) nylig etterlyste. Vi er veldig glad for at det er engasjement i befolkningen.

Leder i Grue Ap og valgkampleder, henholdsvis Kjetil Dammen og Rune Grenberg, roser de to partiveteranene for innspillene og ønskene de framsatte gjennom Østlendingen for kort tid siden.

- Deres krav om at det nå er vanlig folk tur, er vi også helt enig i. Andre krav i vår valgkamp er arbeid til alle og rettferdig klimapolitikk, sier Dammen og Grenberg.

De er sterke i troen på at det kommer et regjeringsskifte etter høstens valgkamp, og Grue Ap skal gjøre sitt for å bidra til det.

Skal synes

Å levere i det daglige politiske arbeidet er den beste valgkampen, understreker de to partitoppene i Grue Ap. De er enige med Brattlie og Dybendal i at det er viktig å vises i valgkampen selv om korona-restriksjoner ikke gjør det like lett.

– Vi kommer absolutt til å vises, og vi skal i gang med stands. Vi mener at det skal gå greit å holde avstand og samtidig være til stede for å kunne snakke direkte med folk ute og i møter. Og alle i Grue skal vite at vi absolutt blir å regne med. Vi har valgmateriell som skal ut. I en tid der vi ikke kan banke på døra hos folk, levere en rød rose og prate politikk, er det viktig å ha en digital plan for valgkampen. Det har vi i Grue Ap. Vi skal også være synlige med innlegg i media, og vi har opprettet en skrivegruppe i den forbindelse, forteller Dammen og Grenberg.

– Oscar og Syver kan slappe av når det gjelder vår valgkamp, sier de to.

Håper på samme støtte

Det klare målet for Ap i Grue er at man skal oppnå samme oppslutning og støtte ved høstens stortingsvalg som de hadde ved kommunevalget for to år siden. Da ble det "regjeringsskifte" i Grue, og det håper man at Grues befolkning skal bidra til også på nasjonal basis.

– Det er gjensidig nytte ved å få til det. Stemmene i Grue er viktig for partiet i gamle Hedmark, og det er viktig for oss å bidra til at vi får våre folk med styringen av landet. Vi føler at engasjementet rundt dette er i ferd med å bygge seg opp i Grue. Vi øker medlemsantallet i lokalpartiet. Rundt 30 nye er kommet til i løpet av perioden etter kommunevalget. Vi har en synlig og populær ordfører, og slik skal det fortsette, sier partileder Kjetil Dammen.

Den klare meldingen til Oscar og Syver er altså at de og andre kan være sikre på at valgkamp som blir lagt merke til, skal i alle fall Grue Ap ha.

– Engasjement begge veger er avgjørende, og vi setter virkelig pris på at så vel våre veteraner som andre viser et slik engasjement, sier Grenberg og Dammen.

Kommentarer til denne saken