Gå til sidens hovedinnhold

Erik fra NØVGS og Silje fra Storsteigen ble hedret med pedagogiske priser

Artikkelen er over 1 år gammel

Erik Lillebakken, Silje Elise Østensen og Shannon McPherson fikk de siste pedagogiske prisene i Hedmark.

Prisene ble delt ut i forbindelse med det aller siste møtet i Hedmark fylkesting tirsdag. Det var fylkesråd Mari Gjestvang som sto for utdelingen.

Pedagogisk pris til avgangselev studieforberedende gikk til Erik Lillebakken fra Nord-Østerdal videregående skole. Juryen la blant annet vekt på stort samfunnsengasjement, og han blir beskrevet som faglig dyktig, pliktoppfyllende og reflektert.

Juryen skriver blant annet: Du har gjennom dine tre år som elev ved Nord-Østerdal videregående skole utmerket deg med særdeles gode resultater i alle fag. Du har hatt realfag fordypning, men du har også valgt fordypning i tyskfaget. Karaktersnittet ditt etter tre år er 5,7. Du har hatt lite fravær gjennom de tre årene, og fraværet skyldes i stor grad ditt samfunnsengasjement. Du har vært en drivende kraft i klassemiljøet både faglig og sosialt. Overfor dine medelever har du vist en imøtekommende og inkluderende holdning, og du har bidratt aktivt til utvikling av et konstruktivt læringsmiljø i elevgruppa. Du var også ledende i elevgruppa da dere i 2017 vant hovedpremien, en studietur til Berlin, i den nasjonale konkurransen «Mein Heimat» arrangert av blant annet Götheinstituttet.

Silje Elise Østensen ved Storsteigen videregående skole fikk pedagogisk pris til elev på vg2 yrkesfag. Juryen la blant annet vekt på suksess hun har hatt som medgründer av ungdomsbedriften Animal Rescue UB, som gjorde det bra i NM for ungdomsbedrifter.

Juryen skriver blant annet: Du har utmerket deg med gode resultater på vg2 naturbruk, og da du avsluttet skoleåret hadde du et snitt på 5,1. Du har hatt svært lite fravær i løpet av de to årene. I alle fag har du vist god progresjon. Du er en engasjert og spørrende elev som deltar svært aktivt i alle former for undervisning. Som person er du utadvendt og kommuniserer godt med både lærere og andre ansatte ved skolen. Du viser stor respekt for og har et stort hjerte for dine medelever. Du er ikke redd for å fremme saker for klassen eller for medelever. Det har derfor vært helt naturlig at du har vært klassens tillitsvalgte og også leder av elevrådet siste skoleår.

Pedagogprisen gikk til Shannon McPherson fra Ringsaker videregående skole. Juryen har blant annet lagt vekt på at hun både er en nyskapende lærer og at hun bidrar aktivt inn i det sosiale.

Vinnerne får 25.000 kroner og et grafisk trykk av Ståle Blæsterdalen. I tillegg gis læreren permisjon med lønn i inntil to uker for å gjennomføre et studieopphold.

Kommentarer til denne saken