Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg hjalp Live (7), Andreas (8) og Ida (10) å spre lekne leveregler

Tidligere denne måneden fikk tre barn oppgaven å spre lekne leveregler - og statsminister Erna Solberg håper at så mange som mulig tar i mot tipsene Live (7), Andreas (8) og Ida (10) kom med da de var på jobb i Trysilfjellet.

– Takk for fine forslag til lekne leveregler. Her var det mange gode tips, og jeg håper at dere får spredt dem til så mange som mulig, sa statministeren i en videohilsen fra sitt kontor.

Over 1200 barn søkte på stillingene som "Chiefs of Fun", da de ble utlyst i vår. Tre barn ta over Trysil for en dag. Dette prosjektet var d

Som en del av et «sosialt eksperiment» hvor Destinasjon Trysil ønsket å sette fokus på bedre folkehelse, fikk en lokal skoleklasse, klasse 5C ved Innbygda skole, i oppgave å utforme lekne leveregler til voksne. I tillegg fikk de tre Chiefs of Fun i oppgave bidra i denne jobben, hvor de blant annet leste inn de lekne levereglene på film, som ble sendt over til statsminister Erna Solberg.

Nå har de fått respons, en drøyt 40 sekunder lang videohilsen fra statsministeren selv. Her roser Erna Solberg barna for jobben de har gjort, og sier hun håper at budskapet deres blir spredt til så mange som mulig.

De tre Chiefs of Frun var Live Thorsen (7) fra Ytre Enebakk, Andreas Markhus (8) fra Kjelsås og Ida Sunde Ødegaard (10) fra Hosle.

– Dette ble et slags sosialt eksperiment, og et symbol på lekens betydning for folkehelsa. Etter hvert som befolkningen blir vaksinerte mot Covid-19 og samfunnet åpnes opp, ønsker vi igjen å rette fokus på alle de positive tingene som bidrar til å holde oss friske, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil, i en pressemelding.

Kommuneoverlege Hanna Rydløv i Trysil kommune støtter tiltaket fullt ut.

– Å sette felles aktivitet og helse på dagsorden er viktigere enn noen gang, spesielt med tanke på koronaperioden. Vi må få flere voksne og barn ut i aktivitet igjen. Å få barnas eksperttips til å skape mer lek og moro for både voksne og barn, er en spennende øvelse. Dette bør også helsemyndigheter i Norge ta del i og jobbe for, sier hun i pressemeldingen, som ble publisert av Destinasjon Trysil.

I en undersøkelse Opinion har gjennomført for Destinasjon Trysil kommer det frem at to av tre nordmenn over 18 år skulle ønske de var mer lekne. Fire av fem voksne mener man blir gladere av å få delta i lekne aktiviteter og hele sju av ti mener at barna deres har behov for mer utendørslek enn det skole og barnehage klarer å tilby.

Kommentarer til denne saken