Gå til sidens hovedinnhold

Får kjærkomne ekstrakroner til tusenårsfesten

– Det er bra for hver krone vi får til å forberede og gjennomføre det kommende feståret. Vi kommer til å søke på alt det er mulig å søke på.

Det sier fungerende kultursjef i Våler, Kathinka Schjerven Eriksen.

Årsaken til at hun er ekstra fornøyd nå, er at hovedutvalget for kultur i Innlandet fylkeskommune har omdisponert midler som deles ut til store kulturtiltak i fylket.

Flere muligheter

Våler skal gjennomføre en lang tusenårsfeiring gjennom hele 2022, og nå har man altså fått slike midler. Det handler om 200.000 kroner til frivilligarbeid i forbindelse med «Norge i 1000 år.»

– Vi har et budsjett på 2,1 millioner kroner for tusenårsfesten vår i Våler. Med det programmet vi har satt opp (som Østlendingen har omtalt tidligere) er det nok å putte kronene inn i. Å få disse 200.000 gir oss flere muligheter. Vi ønsker egentlig å putte inn litt her og litt der hvor det vil være behov for noen flere kroner. Vi mangler litt folk på enkelt plasser i opplegget, så vi får se hva som blir løsningene. Uansett kommer dette bidraget veldig godt med, sier Kathinka Schjerven Eriksen.

Største festen

Tusenårsfeiringen i Våler kommer til å bli den lengste og mest omfattende festen noensinne i Solør. Alt tidlig i januar drar det i gang med åpningskonsert. Og så varer det helt fram til utgangen av året. Det er ikke snakk om en fest tre dager til ende, men i et helt år til ende.

Programmet er i hovedsak klart, og det vil være mange muligheter for alle til å blinke seg ut noe man har lyst til å oppleve og være med på

Nå skal jubileumskomiteen sette seg ned og se nærmere på til hva og hvor i det omfattende programmet ekstrapengene fra hovedutvalget for kultur i Innlandet fylkeskommune vil komme best med.

Kommentarer til denne saken