Gå til sidens hovedinnhold

Fargerikt når det endelig blir utstilling igjen

Nå er det klart for årets første utstilling på Syversætre gard på Flisa. Og det blir en fargerik affære. Om det blir årets eneste utstilling i disse korona-tider, gjenstår å se. Nå kan i alle fall de som skal ut på gardtassing i Våler og Åsnes i helga få med seg spennende kunst på kjøpet.

Det er første gang kunstnerne Anna Strøm fra Russland, bosatt på Skotterud siden 2011, og Ann Flikkeid, opprinnelig svensk, men bosatt i mange år på Årnes, er på Syversætre gard med sine kunstverk.

De er som alle andre kunstnere som har kommet til garden, blitt imponert over det intime galleriet og har forventninger til utstillingen, som også er en salgsutstilling.

– Hvor mange kan du slippe inn om gangen slik forskjellige regler og restriksjoner er i øyeblikket?

– Det er plass til noen om gangen. Jeg regner med at folk på gardtassing vil komme jevnt utover dagen, og at det ikke blir noe problem med antallet. Vi skal nok håndtere dette på en forsvarlig måte, sier gallerieier, Karen Syversætre.

Det er kunstnere med solid bakgrunn som stiller u denne gangen. Anne Strøm er opprinnelig fra Tobolsk i Sibir,senere bosatt i Kaliningrad i Russland før hun kom til Skotterud i 2011.

Hun er kunstmaler og har jobbet med innredning og interiørdesign og har drevet skole i floristikk og dekorasjon. Hun har jobbet som designer for japanske restauranter.

Ann Flikkeid ser for seg bilder i hodet som hun så tar ut i glasset. Hun beskriver sine følelser i metaforer, og da er det naturlig å tenke i bilder. Hun ga ideen til sin bror, som er glasskunster og fikk til svar at hun burde gjøre det selv hos ham i hans verksted. Slik er det blitt, og noe av hva det har ført til, kan du altså se på Syversætre gård fra lørdag og i et par uker framover.

Kommentarer til denne saken