Flere tynsetinger ønsket seg Femundløpet tilbake. Nå kan de juble

Petter Karlsson passerer Tynset under Femundløpet 2017.

Petter Karlsson passerer Tynset under Femundløpet 2017. Foto:

Femundløpet er tilbake i Tynset

DEL

Grendehuset Glomtun har inngått en treårig avtale med Femundløpet og får fra 2020 et såkalt dog drop punkt. Et dog drop punkt er ikke et fullverdig sjekkpunkt, men et sted hvor kjørere i F450-distansen kan sette av slitne hunder eller ta en rast på strekningen mellom Søvollen og Orkelbogen, en etappe på om lag 110 kilometer.

Tilbake til Neby

- Dog drop-punktet er et viktig moment i arbeidet for god hundevelferd. Samtidig ønsker vi å involvere Glomtun, velforeningene og Nebybruas venner med å skape et publikumspunkt med for eksempel aktiviteter og servering, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll i en pressemelding.

Ifølge arrangørene av Femundløpet har flere tynsetinger henvendt seg til de for å få Femundløpet tilbake til Tynset sentrum.

– Vi har hatt flere henvendelser fra tynsetinger som har ønsket seg Femundløpet tilbake i Tynset sentrum, og ikke bare spann som reiser gjennom på vei til Orkelbogen eller Tolga. I 2020 blir det igjen lettere å komme tett på løpet, også i Tynset, lover Kokkvoll.

Femundløpet er langt ifra ukjent med stopp på Neby og ved Glomtun fra tidligere av, og det er å komme litt tilbake til det gamle man ønsker nå.

– Vi vekker til live en tidligere tradisjon med sjekkpunkt for Femundløpet på Neby. Dog drop-punktet gjøres nå mulig sammen med en engasjert gjeng knyttet til Glomtun grendehus, nærmiljøet og elever ved idrettslinja på NØVGS. Elevene skal drifte den tekniske delen av dog drop-punktet. Glomtun og nærmiljøet vil være med å skape en trivsel og hygge, sier Kokkvoll.

I fjor var det kamp til målstreken. Duellantene er igjen påmeldt til vinterens batalje. Sjekk hvilke kanoner som er påmeldt her

Samlingspunkt

På Neby vil det være mulighet å se flere av verdens beste hundekjørere både i klassen F450 og F650 på vei til Orkelbogen eller i retur til Tolga på lørdag og natt til søndag. Styreleder John Lunaas i Glomtun SA er glad for at løpet er tilbake i Tynset sentrum.

– Vi synes det er veldig positivt at Femundløpet vil bruke området på Neby, både for å få litt blest rundt alt som skjer med nye Nebybrua, og ellers på Glomtun, Bortistu og Neby. Detaljene har vi ikke planlagt enda, og det blir ikke like omfattende som da vi huset et ordinært sjekkpunkt for noen år tilbake, men det skal bli et sted hvor man kan samles og se på, og selvsagt få kjøpt en kaffekopp, sier han.

Populær nyvinning

Den nye klassen av året F200 er så populær at arrangørene av Femundløpet utvider antall startplasser. F200 kjører distansen Røros med målgang i Trysil i samme trasé og med samme obligatoriske hvile som juniorklassen, og er en nyvinning ved løpet i 2020.

Femundløpet innfører ny klasse med tak på 30. Allerede nå er 25 påmeldt

– Etter en samlet vurdering ser vi at vi har kapasitet til å øke antallet deltakere for denne klassen fra 30 til 40 deltakere i første omgang. Det er artig å registrere interessen for den nye klassen. To tredjedeler av de startende har tidligere ikke kjørt Femundløpet, sier Kokkvoll.
Artikkeltags