TV2 vil sende Femundløpet 2017 i sin helhet

Robert Sørlie, start Femundløpet 2016

Robert Sørlie, start Femundløpet 2016 Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ønsker å formidle rå bilder, historier og skape uforglemmelig øyeblikk

DEL

Femundløpet AS har fått tilbud fra TV2 om å sende løpet i sin helhet på TV2s hovedkanal og TV2.no. Sendingene vil dekke innslag fra Røros, Os, Engerdal, Tynset, Tolga og Rendalen.

- Dette er en kjempemulighet, men for å komme i mål er vi avhengig av betydelig støtte både fra det offentlige og fra næringslivet i regionen, understreker styreleder Steinar Munkhaugen i Femundløpet AS.

Onsdag var han tilstede på regionrådsmøtet på Bergstaden Hotell for å informere om TV-satsingen og samtidig be om 500.000 kroner i støtte  til TV-prosjektet. Før forhandlingene med TV2 kan fortsette, må det nemlig stilles garantier om finansiering.

Selve TV-produksjonen vil koste to milllioner kroner. I tillegg kommer kostnader til teknisk gjennomføring av løpet, til markedstiltak, administrasjon og prosjektledelser. Totalsummen er på 3,6 millioner kroner.

Fra fylkesrådene i Hedmark og Sør-Trøndelag har det kommet positive signaler om hver å bidra med 400.000 kroner. Regionrådet vedtok enstemmig å bevilge en halv million kroner fra disposisjonsfondet i tilllegg til egeninnsats estimert til 300.000 kroner.

- Vi håper på støtte fra Innovasjon Norge på rundt 400.000 kroner samt 1,6 millioner fra lokalt næringsliv, sier Munkhaugen.

Unik mulighet

Han ser dette som tidenens mulighet til å profilere både Femundløpet, regionen i sin helhet og de ulike næringsaktørene som opererer her.

- En slik produksjon vil bidra til å gjøre Femundløpet til landets beste langdistanse hundeløp og styrke omdømmet og kjennskapen til regionen betydelig. Det vil bety store muligheter for lokale reiselivsaktører og matprodusenter til å profilere sine produkter. Det vil også bidra til at vi får flere tyngre sponsorer. Vi er helt avhengig av sponsorer for å overleve, understreker Munkhaugen.

Flere aktører er med i TV-prosjektet som har fått navnet "Fra verdensarv til vinterdramatikk". Det er avholdt informasjonsmøtet med både politikere, adminstrasjon og regionalt næringsliv.

Stemning viktigst

Utviklingssjef Ola Gråberg i TV2 gleder seg stort til å kunne formidle stemningen rundt Femundløpet, som i hans øyne er mer festival enn et rent hundeløp.

- Vi ønsker å lage sendinger med rå bilder, historier og skape uforglemmelige øyeblikk  fra regionen.  Målet er å komme tett på menneskene som er involvert og formidle inntrykk rundt kultur, tradisjoner og mat, understreker Gråberg.

TV2 har skissert en omfattende dekning av vinterens Femundløp. TV-kanalen tilbyr fire dager med direktesendinger på alle kanalens plattformer, reportasjer fra kommunene, næringslivet, eget program med TV-profil og spredning i sosiale medier, for å ha nevnt noe.

- Vi planlegger livesendinger fra fredag til mandag morgen, i hovedsak på nett. På hovedkanalen blir det oppsummeringsprogrammer hver kveld, sier Gråberg.

TV2 har ambisjoner om å komme tettere på distriktene, og Gråberg mener Femundløpet er gylden mulighet til å nå denne målsettingen.

TV2 får ingen ekslusivitet til arrangementet, noe som betyr at man i tillegg vil oppnå god og bred dekning fra lokal-, riks- og internasjonal presse.

Artikkeltags