Lokker med frokost og liv på sjekkpunkter

AKTIVITETER: På sjekkpunkt Orkelbogen i Tynset blir det mange aktiviteter, med blant annet både hundekjøring og hesteridning. Her fra fjorårets aktiviteter der Emilie Grøtta Teigseth fikk en av flere turer på hesteryggen av forvalter Lene Aasbø. Wenche Stjern passer på den andre hesten.

AKTIVITETER: På sjekkpunkt Orkelbogen i Tynset blir det mange aktiviteter, med blant annet både hundekjøring og hesteridning. Her fra fjorårets aktiviteter der Emilie Grøtta Teigseth fikk en av flere turer på hesteryggen av forvalter Lene Aasbø. Wenche Stjern passer på den andre hesten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Under helgens Femundløpet lokkes det med liv og røre på alle sjekkpunktene, og i Folldal lokkes det med gratis frokost.

DEL

For Folldal kommune inviterer alle interesserte til gratis frokost søndag formiddag, der håpet er at bygdefolket skal skape liv og røre i forbindelse med den planlagte TV-sendingen.

For TV2 skal sende fra Femundløpet fra førstkommende fredag til og med neste tirsdag, men spesielt fra Sjekkpunkt Grimsbu søndag formiddag. Sjekkpunkt Grimsbu er på Grimsbu Turistsenter.

– Vi håper og tror at mange vil delta og være med å skape en hyggelig bygdefrokost, som kan danne en ekstra hyggelig ramme rundt sendingen på søndag. Det vil også være musikk og underholdning i løpet av bygdefrokosten, sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen.

Sette bygda på kartet

Hun ønsker å vise fram bygda på den aller beste måten, når TV2 kommer for å filme.

– Folldal kommune vil derfor benytte anledningen til å sette bygda på kartet gjennom å skape liv mens det er sending, sier Folldals-ordføreren, som ønsker påmelding til frokosten innen torsdag ettermiddag. De første kjørerne til sjekkpunkt Grimsbu er ventet inn fra tidlig på morgenen søndag.

Tynset kommune har ingen planer om noe fellesarrangement, men håper folk slutter opp om sjekkpunkt Orkelbogen, samt at tynsetingene skaper liv og røre ved løypa.

– Om du er ved løypa enten på fjellet, ved hytta eller i skogen; tenn bål og ha det artig der du er, er oppfordringen fra Tynset-ordfører Merete Myhre Moen.

Hun påpeker at kommunene har bidratt økonomisk til Femundløpet via Regionrådets bevilgning på 500.000 kroner, i tillegg til at alle kommunene har bidratt med 25.000 kroner hver for at TV-sendingen skulle gå på TV2s hovedkanal.

– Kom på sjekkpunkt

Sjekkpunkt Orkelbogen, som ligger langs riksveg 3 mot Kvikne, lover en fantastisk ramme og et sjekkpunkt spekket med aktiviteter og servering.

– Kvikne IL står for driften av sjekkpunktet som åpner lørdag ettermiddag og som har døgnkontinuerlig åpent fram til mandag ettermiddag, sier sjekkpunktansvarlig Kristoffer Flaa Sørensen.

Han anslår at om lag 70 kviknedøler stiller opp frivillig for å sørge for servering døgnet rundt samt med aktiviteter som hundekjøring for unger, barneridning og kanefart, samt musikk og buskspill.

– Folk kan varme seg innendørs i både lavvo og langhus, lokker Flaa Sørensen, som har TV-team på besøk både lørdag ettermiddag og søndag formiddag.

Sjekkpunkt Tolga får alle de tre løpsklassene innom, så der blir det masse aktivitet fra og med fredag ettermiddag og gjennom hele helgen. Fredag kveld vil Stein Kaasin vise bilder fra Forollhogna Nasjonalpark og hva som kan oppleves der. Tolga-ordfører Ragnhild Aashaug inviterer til middag den første løpskjøreren i distansene Fjr, F400 og F600.

Det varsles også om aktiviteter og servering ved sjekkpunktene i Tufsingdalen, Drevsjø og Søvollen, der program finnes på Femundløpets nettside.        

Femundløpet har offisiell åpning i Røros kirke torsdag kveld, før selve løpet starter fredag formiddag. Fra nederst i Kjerkgata på Røros slippes 180 hundespann ut fra start. Klasse F 600 er en tolvspannsklasse som kjører 600 km, der kjørerne skal innom alle de åtte sjekkpunktene. F 400 er en åttespannsklasse som kjører 400 km, som skal innom fem sjekkpunkter. F Junior er en seksspannsklasse på 200 km med to sjekkpunkter.

LES OGSÅ:

Artikkeltags