Femundløpet i fare

I FARE: Per nå er er det for lite snø i løypene til at løpet kan gjennomføres. (Foto: Cilje Helen Abelsen Moe/Femundløpet)

I FARE: Per nå er er det for lite snø i løypene til at løpet kan gjennomføres. (Foto: Cilje Helen Abelsen Moe/Femundløpet)

Artikkelen er over 4 år gammel

Snømangel truer det populære løpet. Kun 25 av 600 kilometer har tilstrekkelig med snø.

DEL

Mens det i fjor var ekstremvær i form av mye vær under Femundløpet, står hele løpet i år i fare grunnet for lite vær.

– Vi er i rute med å arrangere Europamesterskapet i hunderkjøring i 2016, men foreløpig mangler vi snø, opplyser løype- og beredskapsansvarlig Jon Anders Kokkvoll i en pressemelding.

Av de 600 kilometerne som løypa går i er kun 25 kilometer snølagte.

– Det er så lite snø i traseen at vi i samråd med sportslig utvalg mener at det ikke er forsvarlig å avvikle løpet slik status er per dags dato, sier Kokkvoll.

Det er meldt kaldt vær, så løypeansvarlig er ikke bekymra for at vann, bekker og sjøer fryser til. Femunden ble blant annet islagt denne uka. Men mangelen på snø gir en utfordring.

– Vi er evige optimister og håper det kommer et godt snøfall etter kuldeperioden, men av hensyn til alle involverte parter har vi valgt å sette en dato for en endelig avgjørelse om løpet kan avvikles som planlagt, sier Kokkvoll.

28. januar vil styret avgjøre om løpet går slik det er satt opp, den 5. februar. Hvis dette ikke er mulig vurderes det å avvikle løpet på et senere tidspunkt.

– Vi jobber da med uke 13 eller 14 som alternativ, sier løypesjefen.

Artikkeltags