(Hamar Dagblad)

– Ikke alle har mulighet for å komme på Lutefiskfestivalen, så vi tenkte vi skulle hjelpe til litt. En bedre måte å runde av en vellykket langhelg kunne ikke vi tenke oss, sier daglig leder Oddvar Hemsøe.

Han og festivalmakker Bjarte Ytre-Arne kom nemlig til hjelpetiltaket Værested Arbeideren med restene etter mattorget fra festivalhelgen: Lutefiskbacon, mandelpoteter, erterstuing og råstoff til potetlefser.

Den femte Lutefiskfestivalen er historie, og Hemsøe er strålende fornøyd:

– Ikke en ledig plass på Stortorvet Gjestgiveri, Schwenkes Vinkjeller og Hamarstua, veldig godt besøk på Café Valuta og dobbelt så mange gjester på Scandic Elgstua i Elverum!

Han noterer seg også suksesser på den kulturelle delen av festivalen:

– To Rustne Herrer dro mange. Det gjorde også bokkvelden med Håvard Lillebo. Og rorbukvelden med blant annet Tor Karseth og Eau de Ville på Gredets ble utrolig stemningsfull. En höjdare, sier Hemøse og fortsetter:

– Lutefiskpizzaen, som ble lansert under festivalen, har blitt etterspurt, slik at den kommer nok inn som et fast innslag på menyen hos Pizzanini.

– Eksperimentet med mattorget utenfor Gravdahl i gågata trakk lite folk fredag, men da var det kaldt i byen. Lørdag ble det tidvis trangt, og folk som var til stede koste seg med suppe og pizza, og en øl og akevitt. Vi skal nok finne en form på mattorget som vil trekke mange.

– Ja, hva med neste år?

– Målet er å få flere tilreisende, så vi må nok få til et bedre samarbeid med reiselivsnæringen og drive en enda mer profesjonell markedsføring av festivalen. Og: Vi skal være synlige i sentrum.