Som festival er det viktig å skape blest og interesse og skape engasjement rundt eget arrangement.

Onsdag ettermiddag la Elvebris ut en historie på sin Facebook-profil hvor de hevdet at den australske racerbilføreren Oscar Piastri kom til Elverum og festivalen i 2023.

– Jeg skjønte virkelig ingenting, og tenkte hva fader driver vi med nå. Vi hadde møte i Oslo hele tirsdagen, så jeg måtte ringe og spørre. Dette er en kul greie, sier arrangementsansvarlig Tore Hagen.

Det var nemlig en annen i arrangementsstaben som sto for Facebook-historien.

Innlegget var et pek til en viral melding på Twitter fra racerbilsjåføren, hvor han nektet for at han ville kjøre for Formel 1-laget Alpine neste sesong.

I stedet spøkte arrangørene med at han heller ville komme til Elvebris.

Disse tallene gjør festivalsjefen i Elverum ekstra ydmyk: – Ikke forventet i det hele tatt

Legges til rette

Fra spøk til alvor er festivalskaperne nå i full gang med å legge alt til rette for neste års festival. Hagen melder at det er godt i gang, og håper å gi publikum noen gode nyheter om kort tid.

– Vi jobber for fullt med bookingen, vi har to artister spikret, men navn kan vi ikke gå ut med ennå. Vi vil slippe en tre-fire artister fra rundt 20. august eller dagene etter.

Før billettsalget starter og artistene slippes ønsker ThEvent, som står som arrangører, å ha på plass hvordan festivalområdet blir seende ut neste år.

Vi skal ha en del ting klart, vi skal bygge om området litt, blant annet skal vi flytte på VIP-plasseringen. Vi vil ha alt det på plass før vi slipper artister. Vi tenker billettslipp i slutten av måneden, sier Hagen.

Elvebris-suksessen har gitt mersmak: Tore har allerede fått mange henvendelser om festivalpass til neste år

Dyre artister

Det er ingen tvil om at dundersuksessen i 2022 har gitt mersmak for ny suksess neste år. Hagen lover allerede stor stemning og fest med en av artistene som har blitt booket inn for neste år. Han forteller at deres opplegg også har blitt lagt merke til av andre artister og arrangører.

– Vi har blitt prata om på store festivaler om hvor bra opplegget på Elvebris var. Det er en stor interesse fra samarbeidspartnere nasjonalt, men og av artister som ikke engang har vært hos oss som har snakket om at vi har et godt opplegg.

Hagen heller imidlertid litt kaldt vann i blodet på de som nå ser for seg at Elvebris kan plukke og velge i alt som er av artister før neste års festival. På grunn av en stor mengde festivaler å velge mellom og en pandemi som tok bort store deler av to år med inntjeningsmuligheter med konserter for artister er prisene gått i taket.

– Interessen er der, så er det dessverre slik at i 2022 og 2023 har artisthonorar skutt i været. Det er helt vilt, fordi de vet at det er så mange som driver festivaler nå. De kan nesten ta hva de vil. Det er skummelt, men vi har fått gode skussmål, som gjør at vi kan diskutere med dem uten at det er blankt avslag, forklarer Hagen.