Gå til sidens hovedinnhold

Kulturministeren takket nei til Festspillene i Elverum

Artikkelen er over 3 år gammel

Kulturminister Trine Skei Grande ble invitert til å åpne Festspillene i Elverum 3. august, men hun er forhindret fra å komme og har derfor takket nei.

Festspillene i Elverums åpningskonsert i år arrangeres fredag 3. august i Terningen Arena. Det er lagt opp til korte hilsningstaler av Elverum-ordfører Erik Hanstad og festivalens styreleder Bjørn Gudbjørgsrud. I tillegg blir det tradisjonen tro Ouverture til Elverum av Johannes Rusten, samt Elverumssangen framført av Elverum Mannskor og Ungdomssymfonikerne før selve åpningskonserten, der Ungdomssymfonikerne i år skal spille Anton Bruckners Symfoni nummer 5 i B-dur.

Det var i dette programmet kulturminister Trine Skei Grande var tiltenkt en rolle, men ifølge daglig leder Ørnulf Ring i Festspillene i Elverum har hun takket nei fordi hun er opptatt på annet hold.

– Vi jobber nå med å finne en erstatter, sier Ring og røper såpass at det ikke dreier seg om en annen statsråd.

Kulturministerens avslag kom på tross av at tidligere statsråd og stortingsrepresentant, nå påtroppende fylkesmann i Innlandet, Knut Storberget innstendig hadde oppfordret Skei Grande om å komme. I en sms journalført i Kulturdepartementet skrev Storberget følgende til kulturministeren:

«Kjære Trine! Aller først gratulerer med jobben mm! Rett kvinne i flott departement! Jeg vet du vil bli invitert som åpner av festspillene i Elverum. 3. august. Der må du være! Håper å se deg der! Og lykke til i regjeringen! Gode hilsener Knut S».

Kommentarer til denne saken