Gå til sidens hovedinnhold

Storslått festspillutstilling: Storberget ønsket Terje Risberg velkommen hjem

Artikkelen er over 3 år gammel

Knut Storberget, styreleder i Anno museum, ønsket bildekunstner Terje Risberg velkommen hjem da årets festspillutstilling på Norsk Skogmuseum ble åpnet lørdag ettermiddag.

Terje Risberg arbeider som grafiker med dyptrykksteknikker. Han lager flotte og tankevekkende naturbilder, ofte av uberørt natur i stort format. Risberg er ikke fra Elverum, men han har bodd her i en periode, og faren hans er herfra.

Storberget åpnet utstillingen med kunstneren til stede og ønsket ham velkommen hjem til Elverum. Også et stort publikum hadde møtt opp for å møte kunstneren og ta bildene nærmere i øyesyn. Storberget la ikke skjul på at han har stor sans for Risbergs kunst:

– Det er mange av oss som ser på kunsten din hver dag, som har bilder du har lagd på veggen, og som liker det vi ser, uttalte Storberget, før han åpnet utstillingen, for øvrig det første offisielle oppdraget hans som forholdsvis nyvalgt styreleder i Anno museum.

Risberg selv fortalte tilblivelsen av bildene, bakgrunnen for motivene og om dyptrykksteknikken han bruker.

– Jeg skildrer den store naturen, en natur upåvirket av mennesker, der naturen bare er seg selv. Mange vil kanskje etterlyse flere bilder med trær på denne utstillingen på Skogmuseet, men det er bare ett tre blant motivene på veggen her. Sånn ble det bare, sier Risberg, som påpeker at skogen kan se ut som et hav hvis man ser den fra en høyde. Et av de andre motivene skildrer dette.

Det var mange folk til stede på utstillingsåpningen. De fikk også høre Espen Aas fra Ungdomssymfonikerne framføre en stemningsfull monolog for klarinett.

Risbergs utstilling på Skogmuseet varer langt utover Festspillene. Den skal henge oppe helt til 28. oktober. I løpet av perioden skal det arrangeres en samtalekveld med Terje Risberg.

– Vi tror det vil være interessant for publikum å få et innblikk i hvordan bildekunstnere arbeider, og å samtale om hvilken plass den visuelle kunsten har i dagens kulturbilde, opplyser utstillingsarkitekt Elisabet Løvold, som kommer tilbake til tidspunkt for samtalekvelden.

undefined 

Kommentarer til denne saken