Her er FFKs nye hovedtrener

RUTINERT KAR: Bjørn Petter Ingebretsen skal lede FFK neste helg.

RUTINERT KAR: Bjørn Petter Ingebretsen skal lede FFK neste helg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørn Petter Ingebretsen tar over FFK ut sesongen. - Det er en stor og spennende utfordring, sier "BP" om FFK-oppgaven.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det bekrefter FFK i en pressemelding søndag kveld. I den skriver FFK:

"Fredag trakk Andrea Loberto seg med umiddelbar virkning, bare 9 dager før siste serierunde i OBOS-ligaen. F.om mandag tar Bjørn Petter «BP» Ingebretsen over som hovedtrener for a-laget, og har oppgaven med å lede laget til 3 poeng i serieavslutningen mot Sandnes Ulf. I beste fall skal han også geleide laget trygt gjennom en kvalik mot enten Raufoss eller Notodden slik at FFK er kvalifisert for OBOS-ligaen også i 2018."

FFK-ledelsen har jobbet intenst gjennom hele helgen med å få på pass en trener etter at Loberto trakk seg. Ingebretsen blir ikke alene. Med seg fra Strømsgodset har han Alexander Straus.

- De forener krefter med det øvrige støtteapparatet i FFK og skal den neste uken sørge for å gjøre laget best mulig forberedt til søndagens serieavslutning, sier Joacim Heier i FFK.

Det betyr at Aleksander Olsen blir med i trenerteamet ut sesongen.

Spennende utfordring

Ingebretsen besvarte ikke Fredriksstad Blads henvendelser søndag kveld, men svarte på tekstmelding at han ville være klar for intervju mandag. Men til godset.no sier han:

- Det er en stor og spennende utfordring, og en veldig spesiell situasjon. I verste fall leder vi laget i bare én kamp, men forhåpentligvis blir det tre.

- Vi kommer til å ha samtaler med alle spillerne. Vi må ufarliggjøre ting. Få inn humør. Det gjelder å samle gjengen og klinke til, sier han videre.

«BP» har lang fartstid i Godset og har vært med på hele deres opptur de siste 10 årene. I 2015 tok han over som hovedtrener etter David Nielsen og førte Godset fra nedre halvdel på tabellen til seriesølv.

Hjerteinfarkt

Sommeren 2016 hadde han et hjerteinfarkt, og grunnet bivirkninger av hjertemedisiner måtte han på senhøsten trekke seg fra jobben som hovedtrener.

"Helsen er tilbake på topp og i år har han jobbet rundt a-laget i en assistentrolle, samtidig som han har vært speider for Godset gjennom sesongen. Alexander Straus har i dag rollen som toppspillerutvikler hos Drammenserne. Bergenseren var med David Nielsen fra Nest-Sotra i 2014 og har siden blitt værende hos Godset", skriver FFK i pressemeldingen.

Både Bjørn Petter og Alexander blir leid ut fra Strømsgodset og returnerer tilbake til Drammen etter endt oppdrag.

- FFK retter en stor takk til Strømsgodset som har lagt til rette for denne løsningen, sier Heier.

Artikkeltags