Verdenspremiere på Alvdal for siste Flåklypa-film

PILOT: Solan Gundersen er pilot i den nye Flåklypa-filmen. Med han i førersetet oppstår det selvsagt en del forviklinger på turen til månen.

PILOT: Solan Gundersen er pilot i den nye Flåklypa-filmen. Med han i førersetet oppstår det selvsagt en del forviklinger på turen til månen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag formiddag var det verdenspremiere på den nye Flåklypa-filmen «Månelyst i Flåklypa» ved Aukrustsenteret på Alvdal.

DEL

Filmen er en klassisk animert dukkefilm og foregår i det velkjente Flåklypa-universet. Dette er den siste filmen i trilogien fra regissør Rasmus A. Sivertsen.

– Handlingen går kort og godt ut på at Reodor Felgen skal bygge en rakett for å ta Norge til månen. Solan, Ludvig og Emanuel Desperados reiser i denne raketten sammen med Vigfus Skonken, representant fra den norske regjeringen. Vi kan røpe at turen ikke går helt som planlagt, forklarer Sivertsen lattermildt.

Filmen benytter seg av humoristiske elementer som både voksne og barn kan le av. Raketten heter eksempelvis «LaPollo», etter Apollo-rakettene; utskytningsrampen heter «Cape Flåklypa», etter «Cape Canaveral» og setningen «Flåklypa, vi har ett problem» stemmer selvsagt fra Jack Swigerts kjente kommentar «Okay, Houston, we've had a problem here» under Apollo 13-ferden.

– Satiredelen traff godt fordi det var mange voksne i salen, og det var veldig betryggende at folk lo der vi ville. Det var kjempestas og nervepirrende å vise den for publikum for første gang, sier Sivertsen.

Til stede i salen, som for anledningen var fylt til randen, var flere av både skuespillerne og ansvarlige for filmen. Blant annet Kari-Ann Grønsrud, som har stemmen til Solan; Per Skjølsvik, som har stemmen til Reodor; Rasmus A. Sivertsen, regissør; Karsten Fullu, manusforfatter og Cornelia Boysen produsent, for å nevne noen. Ifølge Sivertsen var alle godt fornøyde med mottakelsen filmen fikk på Alvdal lørdag. Offisiell premiere for filmen er 21. september. Deretter vil filmen bli presentert for det internasjonale markedet. Veien fram til premieren har imidlertid vært lang.

– Totalt har vi brukt tre år på denne filmen. Ett år har gått med bare på å flytte dukkene, forteller Sivertsen.

Siden dette er en stop motion-film må animatørene ta individuelle bilder av dukkene og så sette dem sammen til en film, et møysommelig arbeid. Totalt består filmen av 120.000 stillbilder. Filmen har hatt et budsjett på 44.5 millioner og fått støtte fra Norsk filminstitutt.

Artikkeltags