Mandag ble troppene i kombinert og langrenn tatt ut til junior- og U23-VM på ski som arrangeres i finske Lahti.

For første gang står kombinert for kvinner på programmet i et offisielt internasjonalt juniormesterskap, der hedmarkingene har tatt tre av fire plasser.

Tre kombinertjenter

Dalsbygda-jenta Gyda Westvold Hansen (16), som representerer Nansen IL, er per dags dato Norges beste kombinertløper.

Hun ble norgesmester på Beitostølen i november og har vært på pallen i kontinentalcupen denne sesongen. Hun har naturligvis fått en plass på det norske laget.

Det samme har Hanna Midtsundstad (19) fra Vaaler IF og Marte Leinan Lund (17) fra Tolga. De tre utgjør det norske laget sammen med Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda Sportsklubb.

Skal forsvare bronsen

I langrennssporet er Joachim Aurland fra Kjellmyra tatt ut i den norske U23-troppen, der løpere som Johannes Høsflot Klæbo og Mattis Stenshagen har takket nei, for å fokusere på verdenscup.

Aurland går dermed sitt andre U23-mesterskap. I 2017 tok solungen bronsemedalje på den klassiske sprinten i Park City. Neste mandag står samme distanse på programmet i de finske skoger.

Det er foreløpig ikke bestemt hvilke distanser Aurland skal gå, men i tillegg til klassisk sprint skal det gås 15 kilometer fri teknikk individuell start, 30 kilometer klassisk fellesstart og stafett.

Kombinertjentene konkurrerer individuelt neste onsdag. Det er deres eneste konkurranse i mesterskapet.