(Ringsaker Blad)

Han og kameraten Aleksander Øverlien skulle til Grøtlitjernet for å fiske abbor. Det ble noe helt annet. Ei gjedde på 19.540 gram. Den var 1.38 meter lang og 65 cm rund.

- Jeg kjente at det var en stor fisk, men ante ikke hvor stor. Vi satt i en liten gummibåt og ble trukket etter fisken i en time. Den var utrolig sterk. Så klarte vi å komme oss i inn til land. Der brukte vi enda en halv time før vi hadde fått fisken inn. Da skjønte vi hvor stor den var. Det var ganske greit vi ikke fikk den fisken inn i båten hvert fall, forteller Hvorup.

Den største gjedda han har tatt før var på snaut fem kilo.

Ny rekord?

Gjedda er nå på veg inn til offisiell måling for å slå fast om det er ny norgesrekord.

I følge Atle Rustadbakken som skriver på FB-siden til Trolling Adventure så er fisken til Hvorup trolig norgesrekord:

- Etter det vi kan huske så ble den norske rekorden sist slått to ganger i 2011. Først var det Jørgen Asplund som fikk ei monstergjedde i Åkersvika i Mjøsa den 2. mai. Denne var 125 cm lang, målte 66 cm rundt buken og veide 18,6 kg. Den 19. november samme år fkk Petter Støttum ei enda større gjedde på Øyeren. Denne står, inntil nå, som registrert norsk rekord på gjedde med sine 18,74 kg.

Tror på flere store gjedder

Hvorup har fått masse tilbakemeldinger og hilsener etter fangsten.

- Du må være sterk for å få inn en så stor fisk?

- Det var en veldig stor fisk. Du ser på bildet at jeg sliter med å holde den. Hodet til gjedda er større enn mitt, forteller han med et smil.

Han tror gjerne at det finnes flere større gjedder i Grøtlitjernet.

- Ja, det er meldt at det finnes flere. Så det skal du ikke se bort fra.

Gjedda han fikk inn kan være opp mot 20 år, men dette skal de også finne ut av nå.

Hvorups mellomnavn Fiskelausen, tok han for noen år siden etter mange magre fisketurer. Det er kanskje på tide å endre det?

Og gjedda den vil bli utstoppet og hengt opp hjemme hos Hvorup. Den vil kanskje skremme gjestene hans like mye som den har skremt abbor i Grøtlitjernet på Stavsjø i mange år.

Les også: Sjekk den gjedda som ble fisket opp av Mjøsa