– Trodde stanga skulle knekke

Her er Adrian med den store gjedda, rett etter at den har blitt dratt opp på land.

Her er Adrian med den store gjedda, rett etter at den har blitt dratt opp på land. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

12 år gamle Adrian Heen trodde ikke sine egne øyne da en 12,4 kilo tung gjedde bet på stanga i Akersvika i Hamar.

DEL

Klikk på bildekarusellen over!

Sjekk ut resultatene i Østlendingens fiskekonkurranse!

– Jeg var sikker på at fiskestanga skulle knekke! Det var veldig tungt, erindrer Adrian Heen om storfangsten 3. juni

Ministang

Det spesielle er at 12-åringen sto og fisket med den minste Abu Matic snella/stangen og på stanga hadde han bare et 0.20 millimeter snøre. Det vil si at fiskeutstyret til 12-åringen er beregnet for svært lett fiske.

– Først trodde jeg ikke det var en stor fisk, og startet å sveive rolig inn snøret. Men etter hvert kjempet den voldsomt, og det tok minst et kvarter før vi fikk se fisken, sier Adrian.

Pappa Jan-Erik var med – hele veien:

– Uten en stor hov hadde vi aldri fått fisken på land. Men etter 20 minutters kamp klarte vi å få gjedda i hoven på det andre forsøket. Det var kritisk da hoven ble for liten og en krok satte seg fast i hoven på det første forsøket. Til tross for at vi hadde den største hoven som finnes på markedet ble den for liten, forteller Heen. Gjedda måtte inn i hoven bakfra for å få plass. Adrian fikk selv på gjedda.

– Han kastet ut med sluk og fikk den på sluken. Han gjorde all jobb med stang/snelle selv. Han mottok kun gode råd om ikke å stresse og ikke være for hard med fisken, forteller pappa

Ruset ut

Adrian lot også gjedda ruse ut sju-åtte ganger, selv om det var fristene.

– Hvis ikke ville snøret ha røket, sier Adrian.

– Hvordan var det å få en slik fisk?

– Utrolig moro!

Dessverre visste ikke Adrian og pappa Jan-Erik om fiskekonkurransen før 10. juni, og monstergjedda var ikke med i resultatene som var kommet inn til Østlendingen-redaksjonen denne uken. Men, gjedda ble senere veid på Sport1 på Olrud i Hamar. Da hadde den tørket inn noe veide 11.52 kilo.

Artikkeltags