Gå til sidens hovedinnhold

Flere arbeidsplasser fra kong Salomo

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

19. juni hadde SVs Gerd Elise Storvik et innlegg i østlendingen om Fremskrittspartiets bompengekrav. Storvik poengterer pengeforbruket på veibygging og nasjonaltransportplan som en overinvestering i veiutbygging. Har Storvik glemt at når hennes eget parti satt i regjering økte vedlikeholdsetterslepet på norske veier? Fremskrittspartiet i regjering har gjort veiene bedre, tryggere og har gjort at veiutbygging har gått fremover i et rikt land som ikke har hatt veiutbygging på agendaen. For å bygge et land videre, må man kunne komme seg fra A til Å, da må det lukte asfalt over hele landet.

Bompengepakkene som voteres over i lokalstyrene i Norge, er pakker FrP lokalt stemmer imot og SV stemmer for. Bompenger rammer forskjellig, samtidig skal det ikke være befolkningens oppgave å finansiere veiutbygging. Det kommer til et punkt i et samarbeid hvor en ikke lenger kan godta nederlag i en såpass viktig sak for et parti. Dette er årsaken til at bompengekravene er så klare, og viktige for oss.

I innlegget poengterer hun blant annet skattelette til rike, samt at velferden er blitt dårligere for folk flest. Jeg lurer på om Storvik har fått med seg at helsekøene er blitt redusert drastisk etter Fremskrittspartiet og Høyre gikk inn i regjering i 2013? Eller om hun har fått med seg prøveprosjektet for statligfinansiering av eldreomsorgen? Styrking av helesykepleiertjenesten? Videreutdanning av lærere? Styrking av politiet?

«Skattelette til de rikeste», «kong Salomo», «Jørgen hattemaker», dette hører vi hele tiden. Jeg lurer på hvor mange arbeidsplasser Jørgen hattemaker klarer å oppdrive i forhold til kong Salomo. Det er dessverre slik at det er ytterst få arbeidsplasser som skapes av en gjennomsnittslønn. Ved å skatte mer og mer på de rike, vil det være vanskeligere å skape arbeidsplasser i Norge og flere bedrifter vil være fristet til å flytte arbeidsplassene ut av Norge. Dette er et poeng venstresiden er nødt til å innse. Vi kan ikke rope høyt om at bedrifter flytter ut av Norge, når vi selv presser dem ut ved uutholdelige skattesatser.

Jeg er stolt av å være i et parti som verdsetter bilens verdi i samfunnet, som ser hvor forskjellig bompenger rammer folk flest. Men ikke minst som ser verdien av «de rikes» bidrag til samfunnet.

Kommentarer til denne saken