Gå til sidens hovedinnhold

Flere melder seg inn i Frp etter Frexit

Artikkelen er over 1 år gammel

Ifølge nestleder i Innlandet Fremskrittsparti, Truls Gihlemoen, tikker det inn nye medlemmer fra hele fylket etter at partiet gikk ut av regjeringen.

Siden utgangen har det kommet til 35 nye medlemmer i Innlandet. Ifølge NTB har 250 personer meldt seg inn i partiet på landsbasis det siste døgnet.

Samtidig har noen få personer meldt seg ut av partiet. Gihlemoen er ikke i tvil om hva som er årsaken til at mange nå melder seg inn.

– Det er jo at folk ikke har kjent seg igjen i partiet vi var før helga. Folk har savnet et klart og tydelig parti som kjemper mot rovdyr, mot nedleggelse av pelsdyrnæringen og for vegbygging uten bommer, sier han.

Tilbakemeldingene er at folk ser fram til å få tilbake Fremskrittspartiet slik det var, forteller han.

– Folk sier til meg at dette har de venta på og etterspurt. De har ikke skjønt at vi kunne sitte og forsvare en politikk vi ikke står for.

– Men å sitte i regjeringen er jo å inngå kompromiss?

– Sjølsagt er det å sitte i regjering å gi og ta, men vi ga mer enn vi fikk. Alle gjennomslagene ble utvannet og mer eller mindre nulla ut. Våre velgere har ikke stemt på oss for at vi skal stille oss bak Venstres miljøkrav og Kristelig Folkepartis liberale innvandringspolitikk.

– Vi har gjort partiet en tjeneste ved å stå for den politikken vi har gått til valg på.

– Hvordan skal Frp i framtida kunne sitte i regjeringen hvis man ikke skal kunne gi og ta?

– Vi hadde et utmerket samarbeid med Høyre de første årene og et greit samarbeid med Høyre i denne perioden, men vi har gitt for mye til mikroparti, som har fått for mye innflytelse på norsk politikk, svarer Gihlemoen.

Kommentarer til denne saken