Ikke bare er det Jakt- og fiskedagene, Elverumsdager og Elverum Cup denne helgen, men også de motorinteresserte skal få sitt:

For 23. gang er det klart for Elverumfestivalen på Starmoen, et bilcrossløp som tiltrekker seg 240 deltakere og en helg haug med støttespillere og publikummere til motoranlegget utenfor sentrum.

Men leder i NMK Elverum, Therese Bruer Larsen, er klar på at Elverumfestivalen også bidrar til enda mer trøkk i bykjernen.

– Det er viktig for oss at vi koordinerer denne helgen med de andre tilbudene i byen. Det kommer 240 deltakere, som i snitt har med seg tre personer hver – så bare der er det snakk om mellom 700 og 1.000 personer. I tillegg kommer det et par tusen tilskuere, forteller Bruer Larsen, som kan melde om at det i tillegg til bilcross skal kjøres crosskart for de helt minste.

Bildeserie

Disse møtte vi på jakt- og fiskedagene

– Vi har deltakere fra seks til godt over 50 år, så her er alle representert. I bilcross skal det kjempes om seier i senior-, junior-, dame- og veteranklassen, forteller NMK-sjefen, som har rigget Starmoen for storinntrykk.

Les også

Klart for ny folkefest

– Det er meldt fantastisk vær, og vi har fylt opp lagrene med fire tusen flasker brus og mat og is til å holde alle gjestene våre fornøyde gjennom hele helgen. Mange har valgt å bo i campingvogner og biler her ute, og har vært på plass i flere dager allerede, så dette ligger an til å bli en skikkelig publikumsfest. Og så vet vi av erfaring at veldig mange også har lyst til å benytte seg av de andre tilbudene i byen, og det er vi glade for å kunne bidra til, sier Bruer Larsen.

Selve stevnet arrangeres lørdag og søndag, og går fra morgen til sen ettermiddag.

– Folk kommer langveisfra for å få med seg dette stevnet som faktisk bare har vært avlyst én gang i løpet av 23 år – og det var det første korona-året (2020). Ellers har vi alltid klart å gjennomføre. Det er et løp som betyr enormt mye for oss som klubb, og vi er kjempeglade for at vi nå er tilbake for fullt og at vi har klart å beholde de frivillige gjennom hele korona-perioden. Uten dem hadde det ikke vært mulig, konstaterer motor-sjefen.