Håndballfest fra morgen til kveld

VENNSKAPSKLUBBER: Kalle Björkman, markedssjef i Elverum Håndball, her sammen med Ronny Grenberg, leder i Flisa Allianseidrettslag.

VENNSKAPSKLUBBER: Kalle Björkman, markedssjef i Elverum Håndball, her sammen med Ronny Grenberg, leder i Flisa Allianseidrettslag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ELVERUM: For snart fire år siden var Elverum med på å slette stor gjeld fra Flisa Allianseidrettslag. Da spilte de kamp i Åsneshallen. Nå kommer de tilbake med et større program enn noensinne.

DEL

(Glåmdalen) 20. januar blir Åsneshallen fylt opp i blått og hvitt igjen. Denne gangen blir det helt fra formiddag til kveld.

Kamper og økter med Elverum-gutta blir det for Flisas yngre lag, i tillegg til et påfølgende trenerforedrag. Dette før Elverum stiller opp med bilder og autografskriving, og siden spiller kamp mot Follo.

Andre og bedre tider

Klubbøkonomien i Flisa er ikke den samme som for fire år siden, men hvordan Åsneshallen blir fylt med Elverum på besøk er noe som trigger begge parter nok til å gjenta det som har vært en suksesshistorie siden 2015.

– Det så tabu å snakke penger. Hvorfor klubber noen ganger havner i disse situasjonene er ikke fordi det drives så ansvarsløst. Det er fordi det er noen veldig tøffe rammer rundt det å drive en klubb, om det så er toppidrett eller bredde. Det er mange hull man skal stappe penger i, og i visse situasjoner ender du opp i slike problemer.

– Vi gjorde det som en redningsaksjon den gangen, men det må også være lov å se på det som en inntektskilde. Folk må forstå at inntekter må inn for at noe skal holdes levende, sier markedssjef i Elverum, Kalle Björkman.

– Må skape inntekter

Leder i Flisa Allianseidrettslag, Ronny Grenberg, nikker enig. Behov for inntekter er ikke ensbetydende med krise.

Dette er for å skape noe hyggelig sammen med store håndballgutter fra Elverum, som igjen vil komme idrettslaget til gode.

– For at Flisa skal kunne ha et godt tilbud til både fotball og håndball, må vi skape inntekter. Dette er med på at min sønn eller noen andres døtre har et sportslig tilbud. Det er hva det går til, og ikke noe annet, sier han.

– Vår jobb som klubb

Men hvorfor skulle Elverum ha noen interesse av Flisa? Det er et spørsmål den svenske markedssjefen ikke trenger lang betenkningstid å svare på. Norges beste håndballag skal kunne bety noe for mer enn bare folk fra Elverum, slår han fast.

– Det er en selvfølge at vi ikke sitter igjen med pengene. Vår jobb som klubben i regionen er å bruke vårt varemerke. Vi skal være gode forbilder, og bidra med det vi har. Vi får igjen veldig mye indirekte. Vi får spilt en kamp og møtt hyggelige barn, men mest kommer indirekte. Mellom 75 og 100 fra Flisa er på hver eneste hjemmekamp som vi spiller. Ganger du det med 20 kamper, sitter vi igjen med mange solgte billetter.

– Det skal være viktig for Flisa at Elverum vinner, og å vise at vi er til stede er den beste markedsføringen vi kan gjøre. Hvis vi ikke er laget for folk som bor i regionen, har vi gjort en dårlig jobb, sier Björkman.

Noe for hele regionen

For at det skal bli et stort oppmøte har Flisa allerede gjort sine forholdsregler. Alt av Flisa-kamper på bortebane som ellers ville vært spilt denne dagen vil bli flyttet, for at alle skal kunne være med.

Utvilsomt vil Åsneshallen fylles mest opp av Solunger, men regionen Björkman snakker om går fra Tynset i nord, til Eidskog i sør. Slik å forstå vil det være åpent for alle, og det understreker også Ronny Grenberg.

– Det skal bli en festdag, rett og slett. Når Elverum kommer til Flisa, skal det heller ikke være noe i veien for at gutter og jenter kommer fra Kongsvinger. Folk må også kunne komme fra andre plasser, mener Grenberg.

Artikkeltags