For noen uker siden besøkte Svein Ola Skaaret fra Trysil Jordet skole. Han fortalte de 69 elevene om sitt besøk i Jordan, der han ble kjent med hjelpearbeidet som ei kirke i en by på grensa til Syria drev.

Byen hadde 95.000 innbyggere for fire år siden. I dag er tallet oppe i 200.000.

– Det sier litt om hvor mange flyktninger byen har tatt imot, sier Skåret.

Skaaret fortalte elvene ved skolen om situasjonen til flyktningene og at de mangler det meste, og at den lille gruppen mennesker som jobber frivillig i kirken hjelper dem med madrasser, puter, tepper og mye annet.

Torsdag i forrige uke arrangerte skole innsamlingsaksjon for å hjelpe flyktningene.

– Elevene samlet på forhånd inn tall på hvor mange kroner familie, slekt og naboer ville gi per runde hver elev løp i sykkelløypa ved skolen. Totalt sørget elevenes løping for nesten halvparten av inntektene, forteller rektor Hilde M. Solvang.

Det ble solgt suppe og arrangert loppemarked, og basar.

Fredag var Svein Ola Skaaret tilbake på Jordet skole. Der overrakte elevrådet en symbolsk pengegave, samt en plakat med den totale summen som ble samlet inn.

– Med den fantastiske pengegaven som elevene ved Jordet skole har samlet inn kan vi hjelpe dem med medisiner, operasjoner og andre nødvendigheter. Barn som trenger briller kan få det, og vi kan hjelpe barn som har blitt stumme etter krigsopplevelsene til å få språket sitt tilbake, sier Skaaret.