Ønsker å komme i dialog om framtidige flyruter i Sør-Norge

RØROS FLYPLASS: - Flytilbudet på Røros er viktig for næringsliv og befolkningen i hele Fjellregionen, fastslår Regionrådet for Fjellregionen.

RØROS FLYPLASS: - Flytilbudet på Røros er viktig for næringsliv og befolkningen i hele Fjellregionen, fastslår Regionrådet for Fjellregionen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Regionrådet for Fjellregionen ønsker sammen med Hedmark fylkeskommune å bli invitert i framtidige dialoger i arbeidet med flyruter for Sør-Norge fra 1. april 2020.

DEL

– Flytilbudet på Røros er viktig for næringsliv og befolkningen i hele Fjellregionen, skriver regionrådsleder Merete Myhre Moen og regionrådsgiver Rune Jørgensen på vegne av Regionrådet.

Mottok ikke invitasjonen

I et brev til Samferdselsdepartementet, Trøndelag fylkeskommune og Hedmark fylkeskommune anmoder de om at Hedmark fylkeskommune og Regionrådet for Fjellregionen, som har åtte medlemskommuner i Hedmark og Sør-Trøndelag blir invitert i dialog om framtidige flyruter, i tillegg til Trøndelag fylkeskommune.

– Vi er gjort kjent med at Samferdselsdepartementet har bedt enkelte fylkeskommuner om innspill til arbeidet med flyruter i Sør-Norge fra 1. april 2020, og beklager at vi ikke har overholdt fristen 28. mai. Det har sammenheng med at vi ikke mottok invitasjonen, skriver Myhre Moen og Jørgensen.

Støtter innspill

Regionrådet for Fjellregionen er imidlertid kjent med at Lufthavnrådet på Røros/Røros kommune har levert et innspill til det pågående arbeidet. Politisk og administrativ ledelse i Regionrådet støtter hovedbudskapene i dette innspillet.

De mener at det bør gis følgende anbudskrav til ny flyrute til og fra Røros fra 1. april 2020:

– Røros-Oslo består som eget ruteområde

– Røros får 3 daglige flyrotasjoner med min 39 seters maskin. (60 000 seter årlig). Mandag – fredag. Helg som tidligere.

– Tidskrav: 1 avgang fra RRS senest kl. 6:35 med landing OSL senest kl. 7:30.

                  1 avgang fra OSL senest kl. 9:30. – retur OSL fra RRS ca. 10:45

                  1 avgang fra OSL senest kl. 15:00 – retur OSL fra RRS ca. 16:15

                  1 avgang fra OSL tidligst kl. 18:30 – flyet står over på RRS

– Fly må være nattparkert på Røros.

– Maksimal takst som i dag. Det anbefales at oppgaven om kjøp av innenlandske flyruter forblir en nasjonal oppgave.

Artikkeltags