Passerte nesten 2000 passasjerer i august måned

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Passasjertallene ved Røros lufthavn for august 2017 viser en solid vekst, hele 26,4 prosent målt mot samme periode i fjor.

DEL

1984 passasjerer reiste over lufthavna i august, mot 1569 i samme periode i fjor.

Hovedvekten av disse er innenlandspassasjerer, men lufthavnas status som internasjonal lufthavn med tolltjenester gir også noen utenlandspassasjerer fra tid til annen.

Leste du denne? Godt å ha reserve

- For årets 8 første måneder reiste totalt 15910 passasjerer via Røros lufthavn, en pen vekst på 18,4 prosent. I samme periode i fjor reiste kun 13436 passasjerer via Røros, sier lufyhavnsjef og sjefflygeleder Gudbrand Rognes.

Se også denne saken: Vil at Rørosfly består

Tallene Røros leverer er av de bedre i Avinor-systemet regnet i prosent, på lik linje med flere andre lufthavner som ligger ved attraktive reiselivsdestinasjoner i Norge er det oppgang.

- Widerøes gode punktlighet og regularitet er en suksessfaktor, det samme er tilgangen på rabatterte billetter. En effektiv reise bemerkes også av våre reisende som viktig, sier Rognes.

Husker du denne: «Plutselig sto Leif Ramlo med sin største bulldozer ute i Syd-Floene»

Observante reisende har kanskje også merket seg at lufthavnas rullebane nå er remerket med hvit merkemaling, og at rullebanens ID nå er 13/31 mot tidligere 14/32. Dette er et ledd i lufthavnas nyoppnådde EU-sertifisering.

Gode resultater kommer ikke av seg selv.

- Som lufthavnsjef vil jeg fremheve de ansatte som sørger for at flytrafikken avvikles på en smidig måte i det daglige, våre kolleger i Securitas, Røros Flyservice, Avinor Flysikring og Avinor gjør en utmerket jobb for å sikker og stabil drift ved Røros lufthavn, sier Rognes.

Artikkeltags